Suomen Jaakko Hänninen on voittanut Innsbruckin maantiepyöräilyn MM-kilpailuissa pronssia. Mitali on ensimmäinen Suomen MM-mitali miesten maantiepyöräilyn U23-sarjassa.

– Onhan tämä hieno saavutus. Arvostan tämän kyllä korkealle. Voitto on aina voitto, mutta tämä on paras MM-pronssi, Hänninen hehkutti palkintojenjaon jälkeen.

Miesten U23-sarjan reitti kulki Kufsteinista Innsbruckiin ensimmäiset 85 kilometriä ja matkalla oli yksi todella jyrkkä nousu. Sen jälkeen ajettiin neljä kierrosta kaupungin ympäristössä, ja joka kierroksella on kahdeksan kilometriä pitkä nousu. Matkaa reitille kertyi yhteensä 179,5 kilometriä.

Hänninen ajoi alkumatkan pääjoukossa ja matkalla reitin nousut tekivät tehtävänsä ja porukka väsyi. Hänninen jatkoi kuitenkin hyvässä iskussa ja johtikin kilpailua ennen viimeistä nousua.

– Ratkaisu tuli oikeastaan viimeisen nousun päällä, kun meitä jatkoi kolme irtiottoon. Hirschi lähti siinä sitten alamäessä omilleen. Kilpailu meni taktisesti tänään kuten olin suunnitellut, Hänninen kertoi.

U23-sarjan MM-voittoon ajoi sveitsiläinen Mark Hirschi ajalla 4:24.05. Hännisen kanssa Hirschiä kiinni ajanut Belgian Bjorg Lambrecht kiri maalisuoralla hopealle hieman ennen Hännistä. Lambrecht ja Hänninen jäivät Hirschille 15 sekuntia.

– Reitti oli raskas, mutta minulle mäkikuskina hyvä. Kuskit tekevät kilpailun, ei reitti.

21-vuotias Hänninen on viime aikoina menestynyt useissa kisoissa jo ennen MM-starttia. Hän jatkaa kilpailukauttaan Ranskassa, jossa hän ajaa vielä tällä kaudella neljä tai viisi kilpailua. Seuraava on jo ensi sunnuntaina.

– Tavoitteet pyöräilijänä ovat vielä edessäpäin. Tämä MM-pronssi voi avata uusia ovia, mutta ei tässä vielä parane henkseleitä paukutella, Hänninen päätti.

Kilpailun tulokset

Kilpailun nettisivut