Pyöräilykauden huipennus Season Final kisattiin lauantaina Helsingin Kivikon liikuntapuistossa. Neljän pyöräilylajin BMX:n, cyclocrossin, enduron ja trialin tapahtumaa oli seuraamassa mukavasti yleisöä Mauri-myrskystä huolimatta. Paikalla oli noin tuhat ihmistä.

– Rakensimme neljän lajin ja Suomen Pyöräilyn voimin erinomaisen kilpailutapahtuman, jonne yleisö oli kelistä huolimatta löytänyt hyvin paikalle. Sää oli onneksi paljon parempi kuin mitä edellisilta ennusti. Tuuli toki vaikutti kilpailuihin esimerkiksi BMX:n kisasuunnitelmiin, ettei pro-linjaa ajettu, totesi tapahtumavastaava Sini Savolainen Suomen Pyöräilystä.

Aamupäivällä sateisessa ja tuulisessa säässä kisattiin cyclocross. Kivikon rata sai paljon kehuja osallistujilta. Naisten kisan voittoon ajoi Susanna Laurila ja miesten kisan ykkönen oli Sasu Halme.

– Mukana oli yli 100 osallistujaa, mikä on poikkeuksellisen hyvin cx-kisassa näissä oloissa. Pienellä jengillä teimme hyvän tapahtuman, kertoi Tuomas Paunonen HEL CX ry:stä.

BMX-kilpailu oli osa Baltic Sea Cupia ja mukana oli 220 hurjapäätä.

– Suomalaisjunioreiden taso on noussut viime vuoteen verrattuna selvästi. Saimme kolme suomalaisvoittajaankin omissa luokissaan: Vili Laukkarinen, Kaapo Kurkela ja Antti Laakkonen. Tästä on hyvä jatkaa, kommentoi Suomen Pyöräilyn varapuheenjohtaja Katariina Laakkonen.

Elite-sarjan ykköset BMX:ssä olivat Latvian Vineta Petersone ja Helvis Babris.

Maastopyöräenduro oli mukana Season Finalissa ensimmäistä kertaa. Miesten sarjan ykköseksi lasketteli Jarmo Valtonen ja naisissa Suvi Vacker. Kivikon mäelle oli löytänyt mukaan 80 kilpailijaa, vaikka kausi on ollut pitkä ja Kivikon mäki on enduron mittakaavassa lyhyt.

– Osallistujat antoivat hyvää palautetta tapahtumasta, totesi endurokisan järjestäjä Sauli Hjerppe.

Trial-rata rakennettiin Kivikkoon Tampereelta tuotuihin esteisiin. Season Final päätti kotimaisen trialin cupin. Elite-sarjan voitti tuttuun tapaan Aleksi Sulkanen. Toiseksi ylsi Antti Rekilä ja kolmanneksi Antti Jukarainen. Kisaajia mukana oli 32 yhteensä.

– Myrsky ei oikeastaan vaikuttanut kisaan. Kallioiden maastojaksoilla tuli välillä vettä vakaasuoraan. Jännitysmomentin tuuli toki toi kisaan mukaan, kertoi Suomen Pyöräilyn trialin lajivastaava Jari Sulkanen.

– Erityisen positiivinen fiilis jäi meille. Oli hieno olla taas osa isompaa tapahtumaa. Tv-näkyvyys on meille kaikille pienemmille lajeille erittäin positiivinen juttu, Sulkanen jatkoi.

Kilpailujen lisäksi Season Finalissa oli lajikokeiluja sekä varustemyyntiä ja -esittelyä Velosportin, Polen ja BMX:n esittelyteltoilla. Hyvää ruokaa ja juomaa tarjosivat Kahvelo ja Street Gastro.

– Lajikokeiluissa oli kävijöitä arviolta 300 ja koko ajan pisteillä riitti vilinää. Katsojat pääsivät kokeilemaan ampumahiihtoa ja hiihtoa, ekoaseammunnan ja rullahiihdon avulla sekä maastopyöräilyä, Savolainen kertoi.

– Yleisesti olimme koonneet katsojille ja urheilijoille hyvät fasiliteetit onnistuneeseen tapahtumaan. Ensi vuonna uudestaan vielä hienompana, Savolainen jatkoi.

Tapahtuman verkkosivut