Suomen ykköspyöräilijä Lotta Lepistö on päättynyt sittenkin ajaa lauantaina Innsbruckin MM-maantiellä. Eilinen henkilökohtainen aika-ajo oli Lepistölle pettymys, mutta yön yli asiaa harkittuaan Lepistö päätti jäädä nuoren Viivi Puskalan tueksi kilpailuun.

– Haluan olla Viivin tukena, kun hän osallistuu ensi kertaa naisten MM-starttiin. Haluan olla hyvä esikuva. Eilen en ajatellut asiaa ihan loppuun asti, Lepistö totesi.

19-vuotias Puskala ajaa naisten elite -luokassa Innsbruckissa ensimmäistä kertaa. Maantiereitti kulkee Kufsteinista Innsbruckiin ensimmäiset 85 kilometriä ja matkalla on yksi todella jyrkkä nousu 60 kilometrin kohdalla. Sen jälkeen ajetaan kolme kierrosta kaupungin ympäristössä, ja joka kierroksella on kahdeksan kilometriä pitkä nousu.

– Reitti ei todellakaan ole minulle optimaalinen, mutta joskus näin. Hyvä jos voin jossain auttaa, Lepistö mietti.

Puskala oli myös Lepistön päätökseen tyytyväinen.

– Kiva juttu, koska tämä on minulle ensimmäinen aikuisten arvokisa eikä tarvitse olla ypöyksin, Puskala kommentoi.

Ennen lauantain naisten maantietä suomalaisista viivalla on Jaakko Hänninen, joka ajaa miesten U23-luokan maantiekisan.

Kuva: Sean Rowe