Suomen Lotta Lepistön ajo Innsbruckin maantiepyöräilyn MM-kilpailujen henkilökohtaisessa aika-ajossa ei kulkenut odotusten mukaisesti. Lepistö ajoi 27,7 kilometrin reitillä Wattensista Innsbruckiin sijalle 26.

– En saanut tänään parasta irti. Oon aika väsynyt eikä nassahtanut, Lepistö kommentoi kisan jälkeen.

Samalla kypsyi päätös myös siitä, ettei Suomen ykköskuski aja lauantain vuoristoista MM-maantieajoa.

– Kausi on ollut pitkä ja oon henkisesti ihan kauraa.

Tulevista kisoista ensi vuoden alusta Trekin tiimiin siirtyvä Lepistö ei vielä tiedä.

– Nyt alkaa offseason. Voi olla, että ajan vielä jonkun kisan tässä syksyllä, hän mietti.

Henkilökohtainen aika-ajo oli hollantilaisten juhlaa, sillä maan kuskit nappasivat kolmoisvoiton. Huikea ajan 34:25.39 ja MM-kultaa vei Annemiek van Vleuten, hopealle ajoi olympiavoittaja, mutta vielä ilman MM-voittoa jäänyt Anna van der Breggen ja pronssille Ellen van Dijk.

Suomen osalta seuraava jännitys kohdistuu perjantaina miesten U23-ikäisten maantieajoon, jossa viime viikkoina kovaa kuntoa osoittanut Jaakko Hänninen ottaa mittaa maailman kärjestä. Naisten maantieajossa mukana on Viivi Puskala.

Kilpailun tulokset