Team EVOC Finlandia edustava Antti Kuitto avaa cyclocrossin kisakauden Qiansen Trophy -nimeä kantavalla kahden kilpailun kokonaisuudella Kiinassa. Kilpailuista ensimmäinen ajetaan kuluvan viikon sunnuntaina noin 500km Pekingistä pohjoiseen Chinfeng Cityssä ja tarjolla on roima kasa kansainvälisiä rankingpisteitä, sillä kilpailu on UCI C1 luokiteltu ja yleisesti rankattu Aasian ykköskisaksi cyclocrossissa. Toinen kilpailu on vuorossa ensi viikon torstaina noin 500km Pekingistä etelään Handan Cityssä. Molempiin osakilpailuihin tulee kattava edustus osallistujia Aasian maiden lisäksi myös USA:sta ja Euroopasta.

Crossikauden avaaminen Kiinassa ei ole kuitenkaan aivan tyypillistä suomalaisille, kuinka Antti päätyi lähtemään Kiinaan?

– Olen haaveillut jo useamman vuoden ajan crossikauden avauksesta näissä Kiinan kutsukisoissa ja tällä kertaa Suomesta kutsun olikin saanut naisten hallitseva Suomen mestari Susanna Laurila. Susanna ei kuitenkaan päässyt työkiireiden vuoksi lähtemään matkalle, mutta Susanna vinkkasi ystävällisesti miun nimen järjestäjille ja muutaman päivän kuumottavan odottelun jälkeen meiliin kopsahtikin kutsu kilpailuihin. Olin ihan viidennessä taivaassa meilin luettuani ja kutsuunhan ei sit tietenkään voinut vastata kieltävästi, vaan aloitin heti viisumin hakuprosessin ja tuubirenkaiden liimailun!

Erittäin hyvässä kunnossa läpi kesän maastopyöräkauden ollut Antti on matkalla kohti Kiinaa, harmittavasti flunssan oireiden kanssa, mutta tarkoitus on kuitenkin saada molemmissa kisoissa hyvät tulokset perinteisen ennakkoluulottomalla ”paukusta kärkeen” -tyyppisellä ajolla, paljon arvokasta kisakokemusta ja luoda samalla hyvät suhteet Aasian kisajärjestäjiin, sillä haaveissa ovat Kiinan kilpailujen lisäksi myös Tokion laajalti julkisuutta ja ulkomaisia ajajia houkutelleet cyclocross-kilpailut.

Kiinan avauskisojen jälkeen cyclocrossin kilpailukausi starttaa myös kotimaassa Korson ja Lappeenrannan osakilpailuilla 8.-9.9. ja syyskuun 23. päivä käynnistyy myös Viron kilpailusarja.

Antin cyclocross-kiertuetta voit seurata tarkemmin Instagramissa käyttäjätilillä: xtranza