Suomen pääministeri Juha Sipilä ja Viron pääministeri Jüri Ratas juhlistivat sunnuntaina Viron 100-vuotista itsenäisyyttä Eesti-Soome-pyöräilytapahtumassa Helsingissä. Pyöräilyyn ja sen jälkeiseen juhlaan mukaan oli tullut 150 pyöräilijää.

– Paljon onnea 100-vuotiaalle Virolle, toivotti pääministeri Juha Sipilä.

– Palju onne sünnipäeväks! toisti juhlakansa yhteen ääneen.

Lyhyempi 24,2 kilometrin reitti kiersi Helsingin keskustan kauniiden nähtävyyksien ympärillä Linnanmäen ja Olympiastadion ja Finlandia-talon ohitse. Taukoa pyöräilijät pitivät Maunulan majalla. Reitille starttasi 110 pyöräilijää. Matkan mitta oli valittu Viron virallisen syntymäpäivän mukaan. Pidempi 100 kilometrin kuntoreitti kiersi Vantaalta Keravalle ja palaten Helsinkiin Sipoon maisemissa. Reitille starttasi nelisenkymmentä innokkainta pyöräilijää. He pitivät taukoa Krapin hovissa.

– Kiitos kaikille järjestäjille. Erityisesti kiitos mielenkiintoisesta reitistä Helsingissä.

– Hieno päivä oli tänään ja oli hienoa olla mukana juhlistamassa meidän 100-vuotistaivalta täällä Helsingissä, kiitteli Viron pääministeri Jüri Ratas.

– Kiitos myös Juha. Toivon, että voimme vielä parantaa maidemme kahdenvälisiä suhteita entisestään, Ratas jatkoi.

– Ilman sadetta selvittiin, ajajat iloitsivat maaliin tulessa.

Pääministerien mukana reitillä ajoivat Suomen Pyöräilyn puheenjohtaja Harri Koponen, toiminnanjohtaja Ville Hyvärinen ja useita pyöräilijöitä kuten parapyöräilijä Jani Peltopuro ja Cycle Club Helsingin tiimin pyöräilijät.

– Tämä oli Suomen Pyöräilyn kuntoliikuntatapahtuma, jossa haluttiin saada kansalaisia mahdollisimman paljon liikkeelle pyörällä ja nauttimaan fiiliksestä, jonka silloin lapsena pyörällä ajaessa saa, kun jää apupyörät pois.

– Tervetuloa liikkumaan Suomen Pyöräilyn tapahtumiin jatkossakin. Molemmat reitit menivät kivasti ja täällä on hyvä meininki, totesi puheenjohtaja Koponen.

Eesti-Soome-pyöräilytapahtuman järjestivät Suomen Pyöräily ja Cycle Club Helsinki yhdessä valtioneuvoston kanslian ja Eesti Vabariik 100:n kanssa.