Tervaetapeille ensimmäistä kertaa osallistunut Pia Pensaari (TVC) voitti lauantaina naisten Elite-sarjan maantie-etapin. Pensaari nappasi myös kakkossijan tempossa, Minna-Maria Kankaan (Toni&Toni) viedessä tempon voiton.

Pensaari vankisti näin ollen asemiaan maantiepyöräilyn ŠKODA Cycling Cupin kokonaispisteiden kärjessä. Tervaetapit on kahden päivän etappiajo, jonka kolmen etapin yhteistulos huomioidaan eri cupien pisteissä. Kilpailu jatkuu huomenna sunnuntaina Oulun Raatissa.

Maantie-etapin Pensaari koki olevan eriskummallinen, mutta mielenkiintoinen, sillä samassa lähdössä naisten Eliten kanssa olivat myös sarjat N18, M16 ja kategoria 3.

– Sen huomasi, ettei ajettu sarjojen voitosta, vaan ajettiin lähdön voitosta. Se oli mielenkiintoista, Pensaari totesi heti maalintulon jälkeen.

Sunnuntain korttelietapille Pensaari ei asettanut suuria odotuksia.

– Sillä ajatuksella tänne vähän tulin, että katselen koko SKODA Cupin voittoa, joten huomiselle ei suuria odotuksia ole. Niin se kisakin kulkee parhaiten, Pensaari sanoi.

Miesten Elitessä ei ennakkosuosikki ja ŠKODA Cycling Cupin kärkisijaa pitävän Matti Mannisen (GIF) loppukiri riittänyt maantie-etapin kärkijoukon kiinnisaamiseksi. Mies jäi lopulta viidenneksi. Voiton maantie-etapilla vei Timo Pikkarainen (GIF). Tempossa nopeimman ajan ajoi ja etappivoiton nappasi Trond Larsen (Cervélo), joka oli erittäin tyytyväinen suoritukseensa.

– Pystyin puristamaan koko reitin, siitä jäi hyvä fiilis. Kunhan nyt ehtisi palautua kunnolla tästä seuraaviin etappeihin, Larsen totesi.

Oulun Raatissa kisataan sunnuntaina kortteliajossa, joka naisten Elite-sarjassa tarkoittaa 24,2 kilometriä (12 kierrosta) ja miesten Elite-sarjassa 42 kilometriä (20 kierrosta).

Tervaetapit-nettisivu

Tulokset

SKODA CYCLING CUP pistetilanne