Suomen Sakari Lehtinen taisteli upeasti Glasgown EM-kilpailujen XCO:n maastopyöräreitillä. Lehtisen rengas puhkesi heti ensimmäisellä kierroksella, mikä sekoitti ajon alussa. Rengasrikon takia vaihdossa kului arvokkaita minuutteja ja Lehtisen sijoitus oli lopulta 45.

– Taistelu tuntui kivalta, että mutta toki toivoisi, että sijoitus olisi sen mukainen, Lehtinen harmitteli.

Lehtisen rengas osui kiveen ja puhkesi jo paljon ennen kuin mies ajoi toiselle kierrokselle maalialueelta. Huoltoon matkaa maalialueelta oli vajaa kolme kilometriä ja Lehtinen joutui käytännössä juoksemaan mäet ylös.

– En pystynyt polkemaan renkaalla, kun rengas vaan pyöri vanteella. Normaalisti tyhjällä renkaalla pystyy kuitenkin polkemaan.

– Renkaan vaihdon jälkeen keho oli ihan shokissa ja selkä jumissa, ei löytynyt rytmiä ollenkaan. Mutta ymmärsin vähän rauhoittaa menoa ja sitten alkoi kulkemaan, Lehtinen kertasi kilpailun tapahtumia.

Rytmi löytyi kisan puolessa välissä ja Lehtinen ajoi kovaa vauhtia kiinni viimeisiä. Lehtinen ohittikin viimeisillä kierroksilla kolme kuskia. 6,6 kilometrin Cathkin Braes -vuoren maastoreitti ajettiin kisassa kuusi kertaa.

– Oli kyllä ehkä rankin kisa ikinä. Sain vielä ajaa kaikki kierrokset, eli aikaa tuli tunti nelkytviisi. Nyt pitäisi yrittää palautua Tanskaan sunnuntaiksi.

Lehtinen lähti alun perin tavoittelemaan EM-kisassa paikkaa 40 parhaan joukkoon. Normaali suorituksella ilman rengasrikkoa Lehtinen olisikin sijoittunut kilpailussa 40 parhaan joukkoon.

XCO:n Euroopan mestariksi ajoi Sveitsin Lars Forster, hopeaa otti Italian Luca Braidot ja pronssia Espanjan  David Serrano Valero.

Suomalaisittain Glasgown EM-kilpailuissa pyöräilyä nähdään vielä huomenna, kun Lotta Lepistö starttaa naisten 30 kilometrin aika-ajoon maantiellä. Lepistön lähtö on 11.20 Suomen aikaa.

Kilpailun tulokset