Pia Pensaaren ratapyöräilyurakka Glasgown EM-kisoissa päättyi maanantaina. Pensaari sijoittui rankassa koko päivän jatkuneessa omnium-moniottelussa sijalle 21.

– Ei ollut yhtään oma jalka tänään. Tämän viikon valmistautumisessa on ollut kyllä jotain pahasti vialla, tähtien ja kuun ja nousuvesien asennossa, Pensaari ihmetteli.

Omnium on ratapyöräilyn moniottelu. Glasgown EM-radalla ajettiin ensin scratch eli 7,5 kilometrin linja-ajo. Siinä Pensaari haki tuntumaan ja oli 20. Toinen kisa oli 7,5 kilometrin tempo-ajo, jossa haetaan pisteitä. Pensaaren ajo sujui jo hieman paremmin ja sijoitus oli 21.

– Olihan se vauhdikasta, Pensaari huikkasi lajien välissä.

Kolmanneksi omniumin ohjelmassa oli mielenkiintoinen elimination eli pudotusajo. Kilpailussa sen nimen mukaisesti viimeinen ajaja putoaa joka toisella kierroksella. Pensaari tippui kovassa seurassa ensimmäisenä.

Viimeisenä ja ratkaisevana lajina omniumissa on piste-ajo, jossa 80 kierroksen aikana kerätään pisteitä kirikierroksilla. Pisteitä saa myös, jos ajaa pääjoukon kierroksella kiinni.

Ennen viimeistä lajia tilanne oli vielä todella tiukka.  Hollannin Kirsten Wild johti 112 pisteellä ja Iso-Britannian Katie Archibaldilla oli 110 pistettä. Euroopan mestaruuden vei hyvin piste-ajon sprintit ajanut Kirsten Wild.

– Kolmen kärki oli tänään ihan omaa luokkaansa. Jos Tokion olympialaisia ennustaa, niin kyllä siinä oli kolmen kärkeä sinne asti, Pensaari arvioi.

Pensaaren matka alkoi näyttää hankalalta kisan puolen välin kohdalla. Hän jäi kisassa sijalle 21.

Pensaaren EM-urakkaan kuului perjantaina 3 kilometrin takaa-ajo ja tämän päivän omnium.

– Seuraavaksi pyörät kasaan ja haavat kasaan ja katsotaan huomenna, että mitä keksitään loppukaudeksi. Kausi Suomessa jatkuu vielä ja ehkä siihen pari ulkomaan kisaa vielä mahtuu, Pensaari päätti.

Seuraavan kerran Pensaari nähdään maantiepyörän päällä, kun hän osallistuu lauantaina Skoda Cycling Cupiin Terva-etappeihin Oulun seudulla. Pensaari johtaa tällä hetkellä cupia.

Huomenna EM-kilpailuissa on aika aloittaa maastopyöräily. Glasgown radalla nähdään suomalaisista Sakari Lehtinen, joka tavoittelee pistesijaa eli 40 parhaan joukkoon sijoittumista maastopyöräilykisasta. Maastokisa alkaa 16.30 Suomen aikaa.

Omnium tulokset