Pia Pensaaren ensimmäinen kilpailu EM-radalla Glasgowssa oli pettymys. Nimissään olevaa Suomen ennätystä rikkomaan lähtenyt Pensaari kellotti 3 kilometrin takaa-ajossa tauluun ajan 3:49,240 ja jäi tavoiteajasta yli 9 sekuntia. Pensaari sijoittui kilpailussa sijalle 22.

– Tämä oli yksi elämäni surkeimmista ajoista. En tiiä, treeneissä on mennyt joka ikinen ajo paremmin. Tämä oli kyllä huonoin kilpailusuoritus neljään vuoteen, Pensaari manasi.

Harjoittelu ja viimeistely kisoihin kotimaassa sekä paikan päällä ovat sujuneet kuitenkin suunnitelmien mukaan. Pensaaren kisa-ajo ei vaan kulkenut.

– Jalat olivat alusta asti aivan voimattoman tuntuiset. Ei irronnut mitään. Vaikea sanoa mistä johtuu, Pensaari mietti heti kisan jälkeen.

Karsinnan 3 kilometrillä vei Saksan Lisa Brennauer, joka kukisti samassa erässä isäntämaan, skotti Katie Archibaldin. Pari eteni 3 kilometrin finaaliin, joka ajetaan lauantai-iltana myöhään. Voitto-aika karsinnassa oli 3:28,158.

Miten Pensaari kokoaa itsensä pettymyksen jälkeen?

– En ole vielä keksinyt, mutta minulla on tässä onneksi maanantaihin asti aikaa. Tänään ehtii viiltää ranteet auki ja huomenna parsia ne kasaan, hän mietti kisan jälkeen.

Pensaari ajaa seuraavaksi Sir Chris Hoyn velodromilla maanantaina omniumin, joka on ratapyöräilyn moniottelu.

Karsinnan tulokset