Sara Ferrara aloitti Suomen pyöräilijöiden EM-urakan Glasgowssa. Ferrara ajoi scratchin eli linja-ajon finaalissa sijalle 21. Naisten linja-ajossa rata kierretään 40 kertaa eli matkaksi tulee 10 kilometriä. Ferraran hyvin alkanut ajo hyytyi viidellä viimeisellä kierroksella.

– Kun tekee pikkuvirheitä, niin ne kostautuvat sitten myöhemmin. Mutta tästä oppii kauheasti, Ferrara totesi radalla kisan jälkeen.

– Ja tässä tasossa ei ole mitään muuta kuin oppimista. Koko kisassa pitää olla enemmän säästäväinen, hän mietti.

Kisan puolessa välissä Tsekin Jarmila Machakova teki irtioton, mutta hänet saatiin kiinni hyvissä ajoin. Kilpailu päättyi tiukkaan kiriin ja huuto radalla oli korvia huumaava. Kultaa vei maailmanmestari Hollannin Kirsten Wild. Hopealle ajoi isäntämaan Emily Kay ja pronssia otti Belgian Jolien D’Hoore.

– Minulta puuttuu vielä voimaa ja kestävyyttä, että pysyisin ihan kärjen tahdissa. Mutta vielä on aikaa kehittyä, Ferrara analysoi.

23-vuotias Sara Ferrara edustaa Suomea aikuisten elite-luokan arvokilpailussa toista kertaa. Meksikolais-suomalainen Ferrara asuu ja valmentautuu Yhdysvalloissa Coloradossa.

Huomenna lauantaina Glasgow EM-radalla jatkuu suomalaisittain mielenkiintoinen kilpailupäivä. Pia Pensaari yrittää rikkoa Sir Chris Hoyn velodromilla 3 kilometrin takaa-ajossa nimissään olevan Suomen ennätyksen. Kilpailu alkaa klo 11 Suomen aikaa. Ferraralla on ohjelmassa piste-ajo, jossa matkaa kertyy naisilla 25 kilometriä. Naisten pisteajo ajetaan lauantaina 17.54 Suomen aikaa.

– Jännittää tottakai, koska tänään ei mennyt ihan niin kuin piti.

– Kirjoitan itselleni ylös mitä tänään oli opittavaa ja sitten jätän tämän päivän ja alan keskittyä huomiseen, Ferrara päätti.

Kilpailun tulokset