Järjestävän seuran, Cycle Club Helsingin, pitkäaikainen puheenjohtaja Pertti Sirén aloitti ikäluokkien SM-kilpailupäivän arvokkaasti starttaamalla ensimmäisenä M70-luokan 500 metrin aika-ajolla.

Alexander Stubb (IK-32) oli sankoin kannustusjoukoin kilpailemassa. Hän ajoi 500m:n aika-ajon M50-luokassa sijoittuen kuudenneksi ajalla 42.809. Saman luokan voittaja, Reijo Kähäri (HTL) ajoi kyseisen matkan päivän kovimman ajan, 37.120.  Lisäksi Stubb ajoi 2km:n takaa-ajon sijoittuen M50-luokan kilpailussa neljänneksi ajalla 2;42.60, ja taas saman luokan (M50) voittaja ajoi kyseisellä matkalla päivän kovimman ajan: Kari Pajanne (IK-32) ajalla 2;33.73.

Haastattelussa Stubb kertoi pitävänsä ratapyöräilystä.

–Tämä on hyvin erilaista (pyörä)urheilua, kuin mihin olen pitkään aikaan tottunut, Stubb kehui, ja lisäsi että nauttii meiningistä Velodromilla. Hän iloitsi että ratapyöräilyn Suomen mestaruuskilpailut ajoittuvat hyvin triathlonkilpailujen lomaan, ja väläytti, että pyrkii saamaan lisää kilpailijoita triathlonin puolelta ensi kesänä.

Nuorisoikäluokissa kilpailullisesti erityisen kovat tulokset ajoi M14-luokan Kalle Toivanen (TuUL), joka hätyytteli oman ikäluokkansa tilastoennätyksiä ajamalla tuloksen 37.666 500m:n aika-ajossa (ikäluokan ennätys 37.100) sekä 2;36.96 2km:n takaa-ajossa (ikäluokan ennätys 2;34.28) voittaen samalla ylivoimaisesti kilpailunsa. N14-luokassa ajettin myös hyvää vauhtia kun Wilma Aintila (IK-32) ajoi 2km:n takaa-ajon aikaan 2;53.27 (tilastoennätys N14-ikäluokassa ajettiin kovalle tasolle kesällä 2017 aikaan 2;48.861 Anniina Ahtosalon (KorsKa) toimesta.)

Wilma Aintila. Kuvat Antti Ruotsalo.

ISM-päivän päätti odotettu nuorisoviesti, jonka voitti tiukasti Korson Kaiku (Anniina Ahtosalo, Matias Ahtosalo, Nuutti Toivonen) ajalla 1;40.13 Cycle Club Helsingin joukkueen (Onni Vaskimo, Aaro Vaskimo, Nicholas Grönlund) sijoittuessa toiseksi ajalla 1;40.34. Lapsi Pyöräilyn joukkue (Elisabet Kapanen, Erika Ingves, Anton Ingves) ylsi pronssille ajalla 1;48.29. Korson Kaiulta ja Cycle Club Helsingiltä oli mukana myös toiset joukkueet ja Ounaksen Pyörä-Pojilta yksi joukkue.

Tämän viikonlopun ISM-kilpailuissa jaettiin myös Kultainen Kampi Cup-pisteet 2km:n takaa-ajossa, eilen N/M16-luokissa ja tänään N/M10-14-luokissa. Jokainen osallistuja napsi pisteitä kokonaistuloksiin loppukautta kohti. Palkintojenjaossa nuorilla oli erityisen hauskaa, kun jokainen palkittiin Värska Originaal -mineraalivedellä sekä Saumalaakson rantapalloilla. Värskan räiskyttely ja suihkuttelu kilpakumppanien päälle palkintopallilla toi ripauksen suuren kilpailun meininkiä.

 

ISM-kilpailujen 500m:n aika-ajon sekä nuorisoviestin 3x400m tulokset
(2km:n takaa-ajon tulokset vielä puuttuvat julkaisusta)