Maastopyöräilyn XCE:n eli sprinttihiihtoa muistuttavalla formaatilla kisattavan nopeatempoisen eliminaattorikisan suomenmestaruuksista kilpailtiin tänään Liedossa.


Naisissa voittoon ajoi monivuotinen maastomenestyjä ja arvokisaedustajamme Noora Kanerva. Voitosta käytiin maaliviivalle asti erittäin tiukka kamppailu ja Kanerva ohitti aivan loppumetreillä hopeaa pokanneen Antonia Hagan. Pronssille ajoi vielä muutoin 18-vuotiaiden sarjassa ajava Elli Hedman.

 

– Ihan kreisiä! Antonia lähti finaalissa kuin tykin suusta ja luulin pelin olevan jo selvä. Matkan edetessä aloin saavuttaa häntä ja viimeisessä sillan alituksessa pääsin jo kiinni takarenkaaseen. Olen loppusuoralla yleensä huono, mutta pääsin kuin pääsinkin vielä ohi, kertasi Kanerva naisten finaalin kulkua.

– Usko omaan tekemiseen ollut vähissä viimeiset viikot, kun kisat ovat menneet heikosti ja kunto ei ole ollut toivottu. Sain tästä paljon tsemppiä huomiseen ja siihen, että paistaa joskus myös risukasaan, tiivisti iloinen mestari fiiliksensä kisan jälkeen.

 

Myös miehissä finaalitaistelu mitaleista oli erittäin tiukka. Vielä 300 metriä ennen maalia mestaruuden lopulta napannut Sakari Lehtinen oli porukassa kolmantena, mutta ylitti lopulta maaliviivan melko selvällä eroon seuraaviin. Toiseksi ajoi sisarensa tapaan Andre Haga ja kolmanneksi Samuel Halme.

 

– Ajo sujui hyvin ja noudatin jokaisesta erässä omaa taktiikkaani, enkä alkanut tehdä mitään hölmöä. Jokainen erä oli aivan erilainen, jossain ajettiin alusta asti täysillä ja jossainvälillä rauhassa. Rata oli tähän kisaan todella hyvä!, kertoi Lehtinen miesten kisasta.


– Keväällä Hyvinkään kisoissa eliminator ajettiin lyhyemmällä radalla eikä se silloin vaikuttanut seuraavan päivän kisaan, mutta jännä nähdä miten tämän päivän ajo vaikuttaa huomiseen, hän jatkoi odotuksistaan kohti olympialaji xco:n huomista SM-kisaa.

Huomisessa kisassa ei valitettavasti nähdä Suomen parasta maastoajajaa Sasu Halmetta, sillä hän ei ole toipunut kuntoon Italian kisan kaatumisen jälkeen.


Kilpailun tulokset