Lotta Lepistön Cervelo Bigla tiimi onnistui tänään lähes täydellisesti, kun maailmanparhaat naiskuskit pääsivät nauttimaan Tour De Francen tunnelmasta La Coursessa. Lepistö itse ajoi maaliin ilman sijoitusta, mutta teki hyvän työn reitin alkumatkasta.

– Olin alussa hatkassa, kuten olimme suunnitelleet. Tämä oli vähän niin kuin lisäpäivä Giron Rosan tourille, Lepistö totesi.

– Tunnelma täällä on tiivis ja on paljon porukkaa tien varsilla kannustamassa. Se on siistii. Näin suomalaisiakin matkan varrella, Lepistö kehui.

Alkumatkan tasaisemmassa maastossa kirinainen Lepistö vei joukkoa ja oli mukana viiden naisen irtiotossa. Lepistö johdatti tiiminsä mäkikuskit Ashleigh Moolman-Pasion sekä Cecilie Uttrup Ludwigin hyvissä asemissa lopun nousuihin. Uttrup Ludwig teki myös oman irtiottonsa nousussa ja ajoi jonkin matkaa solona. Hänet saatiin kuitenkin kiinni ja Moolman-Pasio taisteli etapin kolmanneksi ja Uttrup Ludwig neljänneksi.

Etapin voittoon ajoi tiukan loppukiritaistelun jälkeen juuri sunnuntaina Giro Rosan voittanut Annemiek Van Vleuten (Mitchelton-Scott). Uttrup Ludwig palkittiin kilpailussa myös parhaana mäkikuskina.

– Itse ajoin vaan maaliin. Oli ihan jees jalka, mutta selkä meinasi krampata ylämäessä. Giro Rosa tuntuu vielä jaloissa.

– Tiimi ajoi todella hienosti yhdessä, siitä täytyy olla ylpeä. Tänään ei jäänyt mitään jossiteltavaa, Lepistö kehui.

Seuraavaksi Lepistö ajaa naisten maailmankiertueen kilpailussa Lontoossa 28. heinäkuuta, Ride London. Maantiepyöräilyn EM-kilpailut ovat Glasgowssa Skotlannissa elokuun alussa.

– Nyt palaudutaan, jotta olemme iskussa taas Lontoossa, hän sanoi.

La Course tulokset