Lotta Lepistö parantaa pienin askelin naisten maantiepyöräilyn maailmankiertueella Giro Rosassa Italiassa. Tänään Lepistö ylsi loppukiritaistossa kymmenenneksi ja sai neljä UCI-pistettä. Hyvässä ajovireessä oleva Lepistö oli kuitenkin harmissaan.

– Oli helppo päivä. Ärsyttää silti paljon, etten voinut ajaa podiumille. Olisin niin kovasti tahtonut voittaa tänään, hän kuittasi.

Cervelo-Bigla tiimin tavoitteena oli tänään ajaa niin, ettei kokonaissijoitukseen tule lisäaikaa.

– Siinä onnistuimme hyvin. Se oli tämän päivän isoin prioriteetti. Tiimi on motivoitunut ja huomenna mennään taas, Lepistö totesi.

Corbettan ympäristössä ajetulla 132 kilometrin mittaisella kolmannella etapilla nähtiin jälleen irtiotto, joka ajettiin kiinni noin neljä kilometriä ennen maalia. Voittoon loppukirissä ajoi Jolien D´Hoore (Mitchelton-Scott), toiseksi Kirsten Wild (Wiggle High5) ja kolmanneksi Alexis Ryan (Canyon Sram Racing). Kokonaiskilpailun johtoon siirtyi tänään neljänneksi ajanut Leah Kirchmann (Team Sunweb).

Maanantaina naisten Italian ympäriajo jatkuu Piacenzassa. Reitillä on mittaa tällä kertaa 109 kilometriä ja se lasketaan Giro Rosan tasaisiin etappeihin.

Tutustu Giro Rosan etappeihin

Päivän tulokset