Suomalaiset Harri Sopanen ja Teppo Polvi sijoittuivat toiseksi ja kolmanneksi parapyöräilyn maailmancupissa MH1-luokan maantieajossa tänään Hollannin Emmenissä. Kilpailun voittoon ajoi ylivoimaisesti Italian Fabrizio Cornegliani, joka johtaa maailmancupia kahden osakilpailun jälkeen.

– Oli oikein hyvä kisa, kovempaa ei vaan yksinkertaisesti olisi päässyt.

– Täytyy olla tyytyväinen toiseen sijaan, ja mikä parasta oli, että Teppo oli kolmas, totesi Sopanen palkintojen jaon jälkeen.

Ensimmäiset pari kolme kierrosta kaikki ajoivat ryhmässä. Sitten Cornegliani lähti irti kolmannella kierroksella.

– Pysyin kyllä hyvin perässä, mutta jäin kolme kierrosta ennen maalia kääntöpaikalla H5-luokan ajajien kanssa sumppuun. Siinä tuli liikaa väliä. Rako jäi liian pitkäksi, enkä pystynyt enää vastaamaan, Sopanen kertasi.

Teppo Polvi ajoi hyvin Corneglianin ja Sopasen perässä kaksi ja puoli kierrosta.

– Sitten jäin pari pyörän mittaa ja ajoin loppumatkan yksin. Alku oli tahkia, mutta kaksi viimeistä kiekkaa oli parasta tässä kisassa. Ihan ok suoritus, Polvi totesi.

Jani Peltopuro sijoittui MH3-luokassa 22:nneksi. Peltopuro joutui kolariin heti ensimmäisellä kääntöpisteellä ja hän jäi hässäkässä toiseksi viimeiseksi. Sieltä Peltopuro kuitenkin nousi hienosti ja ajoi kovia kierrosaikoja.

– Lupaava ensimmäinen maailmancup-kilpailu Peltopurolle, totesi lajivastaava Mikko Peltonen.

Suomen tandem-pari Pauliina Hatunen ja Tiina Nieminen kisaavat Emmenissä huomenna.

Kuukauden päästä, 2.-5.8.2018, ajetaan parapyöräilyn MM-kilpailut Italian Maniagossa. Käsipyöräilijät jatkavat samalla tavalla harjoituksiaan kuin tähänkin saakka.

– Salitreeniä, vetotreenejä ja kevyttä pyöräilyä. Yhden kuntoajon ajan ennen kisoja treenin kannalta, Sopanen totesi.

– Reitti katsotaan etukäteen tarkasti. Se on jo puoliksi tuttu, koska maailmancup oli siellä muutama vuosi sitten, Polvi kertoi.

Kilpailun tulokset