Trialin suomenmestaruutta puolusti Vantaan SM-viikon trial-radalla jo seitsemättä kertaa Tampereen Pyöräpoikien Aleksi Sulkanen. Hän on voittanut suomenmestaruuden ulkona neljästi ja sisällä kahdesti. Ja onnistuihan se, vaikka alku ei Sulkasella mennyt aivan odotusten mukaan.

– Siinä oli vaikeuksia semifinaalissa. Tosin kakkoskierros oli tosi hyvä, siinä sain vain kaksi virhettä näillä jaksoilla, mutta muuten otin aika paljon turhia virhepisteitä ja lähdin toisena finaaliin, Sulkanen kertasi.

Alkukilpailun jälkeen kilpailua johti seurakaveri ja tiukan vastuksen tänään antanut Antti Jukarainen. Finaalissa Sulkanen oli kuitenkin omaa luokkaansa ja vei suomenmestaruuden. Viimeiseltä jaksolta ajoi ulos onnellinen voittaja. Finaalissa Sulkanen sai kaiken kaikkiaan vain kolme pistettä.

– Finaalin alussa oli kankeutta, mutta siitä päästiin hyvin eteenpäin, Sulkanen iloitsi.

Tiedekeskus Heurekan eteen rakennetun radan jaksot rakentuivat pihan kivien päälle. Jaksoilla oli todella korkeitakin kiviä, joihin Sulkanen ja kilpakumppanit hyppivät helponnäköisesti.

Ensi viikolla Sulkanen astuu Suomen armeijan harmaisiin.

– Tästä eteenpäin koitetaan silti jatkaa kovaa treenaamista, Sulkanen totesi.

Trialin EM-kilpailun ajetaan tänä vuonna heinäkuun 20.-21. päivä Sveitsin Moudonissa.

Trialin alkukilpailu ja muut suomenmestarit 

Trialin finaali