Suomalaiset parapyöräilijät lähtevät voitto mielessä maailmancupin kilpailuun Hollannin Emmenissa perjantaina. Tällä hetkellä suomalainen Harri Sopanen on jaetulla ykkössijalla maailmancupissa MH1-käsipyöräluokassa. Sopasen kanssa ykkössijaa jakaa Italian Fabrizio Cornegliani.

– Luottavaisin mielin lähden Hollantiin. Mitään muuta ei ole odotettavissa kuin kultamitali aika-ajosta ja palkintosijat maantiellä. Siellä on hyvät tasaiset reitit meille, suomenmestaruuden viime perjantaina Noormarkussa voittanut Sopanen kertoi.

– Tavoitteena on toki mennä maailmancupin johtoon.

Myös SM-kakkonen Teppo Polvi ajaa Emmenissä aika-ajon ja maantieajon. Aika-ajo ajetaan perjantaina ja maantieajo on lauantaina.

– Siellä on mukava kilpailla, kun on mukana kilpailijoita joka puolelta maailmaa. Pikkuisen pitää parantaa, jos meinaa pärjätä, Polvi totesi.

Ensimmäisen maailmancupinsa tänä vuonna Emmenissä ajaa Jani Peltopuro (kuvassa), joka kisaa MH3-luokassa.

– Tulossa on oikeasti tärkeä kisa. Kymmenen joukkoon tähtään, että saamme pisteitä. Meidän luokassa on Emmenissä hurja osanotto, 47 ilmoittautunutta ja taso on todella kova, Peltopuro tiesi.

– Mielenkiintoista nähdä uusi reitti, joka on myös MM-kisareitti parin vuoden päästä.

Suomen joukkueessa maailmancupissa on mukana myös tamdem-pari Pauliina Hatunen ja Tiina Nieminen. Valitettavasti alun perin mukana ollut tamdem-pari Jarmo Ollanketo ja Tommi Martikainen eivät pysty osallistumaan kilpailuun Martikaisen kipeytyneet polven takia.

Kuukauden päästä, 2.-5.8.2018, ajetaan parapyöräilyn MM-kilpailut Italian Maniagossa.

Kilpailun verkkosivut