Kriteriumin eli kortteliajon ja trialin suomenmestaruuksista kilpaillaan perjantaina Vantaan SM-viikolla. Heurekalle rakentuu parhaillaan pyöräilyn tapahtumapuisto, jossa kaikki halukkaat voivat kokeilla pyöräilyä, esimerkiksi trial-pyörää, BMX-pyörää, potkupyörää tai sähköpyörää.

Trialin suomenmestaruutta puolustaa jo viidettä kertaa peräkkäin Tampereen Pyöräpoikien Aleksi Sulkanen. Hyvän vastuksen antavat kaikki elite-sarjan kilpailijat, etenkin seurakaveri Antti Jukarainen ja Jyväskylän Pyöräseuran Antti Rekilä. Trialin alkukilpailut alkavat kello 12 ja finaali nähdään 17.30-18.30.

– Heurekan radasta tulee hieno. Siellä on isoja paikkoja ja hienoja kiviä. Tarkoitus on, että pääsemme kisaamaan myös ihan korkeimmille kiville, siitä tulee makee juttu, hehkuttaa trialin lajivastaava Jari Sulkanen.

Kriteriumissa kapea rata

Kriteriumin suomenmestaruutta naisissa puolustaa Pia Pensaari (TVC), joka jäi tiukassa loppukiritaistossa viime lauantain maantien SM-kisoissa pronssille. Kova nimi naisissa on myös maantien SM-hopeaa ja suomenmestaruuden ratapyöräilyn omnium-kisassa napannut Eeva Sarlin (Velociposse). Ensi kertaa naisten elitessä kilpailee kortteliajossa myös Viivi Puskala (CCH), joka viime vuonna voitti N18-sarjan.

Miesten puolella kriteriumin suomenmestaruutta viime vuodelta puolustaa Jaakko Hänninen (TWD Länken). Myös viime sunnuntaina maantiellä yllätysmestariksi kirinyt Anders Bäckman (IBD Cycling) nähdään Vantaan lähtöviivalla.

– Rata on kilometrin pituinen ja siinä on mukana hiekkatietä. Kapeimmillaan reitti on vain 300 senttiä, mikä tekee siitä haastavan varsinkin isojen tiimien kannalta. Luvassa on varmasti tiukkoja käännöksiä, kommentoi Suomen Pyöräilyn SM-viikon tapahtumavastaava, itsekin pyörällä kilpaileva Sini Savolainen.

SM-kriteriumin järjestää pyöräilyseura Idrottsklubben -32. Kriteriumin SM-taisto nähdään Heurekalla naisissa klo 14-14:45 ja miehissä 15:15-16:25.

Tervetuloa Heurekalle pyöräilyn olohuoneeseen, jossa kohtaavat sekä huiput että harrastajat. Aamulla lajikokeilut pidetään klo 10-14 välisenä aikana.

Lue lisää SM-viikon sivulta: https://www.sm-viikko.fi/

ja facebook-tapahtumasta!