Lotta Lepistö (IK-32) voitti odotetusti naisten maantiepyöräilyn aika-ajon suomenmestaruuden Noormarkussa. Lepistö voitti toiseksi tulleen Antonia Gröndahlin (IK-32) melkein puolellatoista minuutilla. Pronssimitalin vei Sari Saarelainen (Pyöräilyseura Let´s go).

– Todella tuulinen päivä oli tänään ja se teki haastetta tasaiselle reitille tänään. Vähän väliä tuuli otti pyörään ja oli kova vastatuuli, kun tulimme takaisin, Lepistö kertasi ajoa.

Lepistö oli tyytyväinen päivän kuntoon.

– Ihan perusvarma veto, ihan hyvä oli ajaa taas pitkästä aikaa pitempi tempo, hän myhäili.

Lauantaina Noormarkun SM-kisoissa ajetaan naisten maantien yhteislähtö.

– Ihan hyvillä mielin lähden huomiseen, kovin aikaisin vaan on startti, hän naurahti.

Yhteislähdön reittiin Lepistö ei ollut ihan tarkasti tutustunut, mutta omat kotiseudut ovat naiselle tuttuja.

– Mennään sinne ajamaan vähän hiekkatietä, tutut on kulmat. Aika paljon kiveä on reitillä, että varmaan menee jonoksi siinä pätkällä, Lepistö ennakoi.

Nordlund ajoi uuden ennätyksensä

Johan Nordlund

Miesten aika-ajon ylivoimaiseen voittoon ajoi Johan Nordlund (Motion Finland), joka oli myös Porvoon ajoissa pari viikkoa sitten paras suomalainen. Toiseksi polki sekä Nordlundin että Lepistön valmentajana toimiva Tommi Martikainen (GIF), joka jäi Nordlundille 1:21,13. Kolmanneksi ajoi Trond Larsen (Idrottsklubben -32), joka jäi hopeasta hieman yli viisi sekuntia.

– Alusta asti oli aika vaikeata ajoa, tuuli teki kisasta kovan. Piti olla koko ajan skarppina, ettei tuuli vie sivuttain.

– Vähän ylikovaa lähdin taas kerran, mutta onneksi jaksoin loppuun asti. Uudet tehoennätykset tuli tehtyä tänään, että hyvin kulkee, Nordlund totesi tyytyväisenä.

Nordlund kaatui ja loukkaantui viime vuonna ja olkapää meni sijoiltaan.

– Olemme Tommin kanssa nyt treenanneet elokuun jälkeen tätä päivää varten, Nordlund kertoi.

Miesten maantien yhteislähtö ajetaan sunnuntaina Noormarkun maisemissa.

– Katsotaan sunnuntaina, miten jalka toimii ja lähdetään hakemaan voittoa tiimille, Nordlund totesi.

Päivän tulokset