Kansainvälisen lajiliitto, UCI (Union Cycliste Internationale), on tehnyt päätöksen sallia levyjarrut maantiepyöräilyssä (myös aika-ajo) sekä BMX Racingissä harjoituksissa sekä kilpailuissa 1.7.2018 alkaen. Cyclocrossissa, maastopyöräilyssä ja trialissa levyjarrut ovat olleet sallittuja.

UCI:n hallintovaliokunta hyväksyi strategiasuunnitelman, Agenda 2022:n, joka panostaa nelivuotissuunnitelmalla pyöräilyn kehitykseen ja tasa-arvoon. Sisällöstä voi lukea lisää täältä.

Ote levyjarruja koskevasta sääntöuudistuspäätöksestä:
”Following nearly three years of tests, and in agreement with various stakeholders – teams, riders, mechanics, fans, commissaires, and the bicycle industry via the World Federation of the Sporting Goods Industry (WFGSGI) – the decision has been taken to authorise disc brakes for road and BMX Racing, as of 1st July this year. Point 1.3.025 of the UCI Regulations will be amended to this effect, to allow the use of disc brakes during training and competitions for road and BMX Racing, as is already the case for cyclo-cross, mountain bike, trials and mass participation events”