Viisipäiväinen urakka alkoi tänään naisten maantiepyöräilyn maailmankiertueella OVO Energy Women’s Tourilla Englannissa. Yhteensä matkaa tässä kilpailussa kertyy hurjat 678,1 kilometriä. Cervelo-Biglan Lotta Lepistö oli ensimmäisellä maantie-etapilla lopulta sijalla 25. Irtiotto-yrityksistä huolimatta pääjoukko ajoi maaliin yhtenäisenä.

– Oli tarkoitus ajaa loppukiri, mutta oli vähän mutkia matkassa. Leadout oli vähän liian aikaisin, ja jouduin yksin vetämään vastatuulessa pariin otteeseen ja siinä meni liikaa voimia lopusta, Lepistö kertasi etapin tapahtumia.

Viidettä kertaa järjestettävän kilpailun ensimmäinen 131,6 kilometriä pitkä etappi ajettiin Suffolkissa Framlinghamista Southwoldiin. Etapin ykköseksi kiri Mitchelton-Scottin Jolien D’Hoore, kakkoseksi Alé Cipollinen Marta Bastianelli ja kolmanneksi Team Sunwebin Coryn Rivera.

Lepistö voitti Englannissa viimeisen etapin vuonna 2016.

– Tämä on yksi parhaiten järjestetyistä kisoista koko kalenterissa, hän kehui.

Seuraavaksi kilpailussa ajetaan 146,9 kilometriä pitkä etappi Rushdenista Daventryyn.

– Huomenna uudestaan. Olemme avoimin mielin täällä, Lepistö päätti.

Kilpailun verkkosivut

Ensimmäisen etapin tulokset