Suomen vanhin pyöräkilpailu – sunnuntaina 10. kesäkuuta 90. kerran ajettava Porvoon Ajot, ŠKODA Cycling Cupin kolmas osakilpailu  – on saanut uuden palkinnon. Palkinnolla halutaan kunnioittaa Porvoon Ajojen loistokasta historiaa sekä kaikkia voittajia koko kilpailuhistorian aikana.

Hellraceriksi nimetyn palkinnon on suunnitellut ja toteuttanut kultaseppämestari Jyrki Karvinen. Palkinnon lahjoittajana toimii Porvoon Energia Oy.

– Uudella näyttävällä palkinnolla halutaan myös nostaa perinteikkään pyöräkilpailun profiilia, toteaa vuoden 1979 Porvoon Ajojen voittaja, nykyisin Porvoon Energia Oy:n toimitusjohtajana työskentelevä Patrick Wackström.

Palkintoalustan hopeisille laatoille on kaiverrettu voittajien nimet ja seurat aina vuodesta 1926 lähtien.

Raul Hellbergin perhe tukee Porvoon Akilleen junioripyöräilyä

– Pyörävalmistaja Crescent rakensi jo 30-luvulla ensimmäiselle suomalaiselle huippukilpapyöräilijälle – Raul Hellbergille – oman nimikkopyörän, joka oli nimetty Helraceriksi, yhdellä l-kirjaimella, joten Hellbergin Helracer-pyörä oli enemmän kuin luonteva aihio Porvoon Ajon uudelle palkinnolle, toteaa Porvoon Akilleksen pyöräilyjaoston puheenjohtaja Ari Perälä.

Porvoon Ajojen kunniaksi Ajojen perustajiin kuuluneen Raul Hellbergin perhe haluaa tukea Porvoon Akilleen Pyöräilyjaostoa 10 000 euron taloudellisella tuella. Avustus on kertaluonteinen ja suunnattu Porvoon Akilleksen junioripyöräilylle.

Ole Wackströmin muistoajo

Ole Wackström (1932-2015) oli Akilleen ja koko Suomen pyöräilyn legenda. Wackström edusti Suomea muun muassa kaksissa olympialaisissa ja vei nimiinsä arvostetun pyöräilyklassikon – Porvoon Ajot – vuonna 1968. Ole Wackströmin muistoajo ajetaan lauantaina 9.6 klo 15.00 alkaen ja Porvoon Ajot sunnuntaina 10.6. klo 9.00 alkaen.

Tervetuloa mukaan Porvoon Ajoihin!