Maantiepyöräilyn ŠKODA Cycling Cup jatkuu sunnuntaina legendaarisilla Porvoon Ajoilla, Suomen vanhimmalla pyöräkilpailulla. Suomen kärkiajajista cupin johtoa pitävän Matti Mannisen (CIF) viime hetken valmistautumista vaivaa pieni flunssa.

– Toivottavasti pystyn puolustamaan cupin johtoa. Tiimin kanssa lähdemme ajamaan voitosta, jätkät ovat hyvässä lyönnissä, joten meiltä löytyy useampi kaveri, joka kykenee voittoon, kehuu Manninen.

Tänä vuonna Suomen kärki saa Porvoossa vastaansa muun muassa tiimit Hollannista, Ruotsista ja Virosta.

– Tulossa on kovatasoinen kansainvälinen kilpailu, viime vuonna voitto meni Hollantiin Sebaastian Potille, kertoo kilpailun johtaja Mathias Hannus Porvoon Akilleksen pyöräilyjaostosta.

– Porvoon Ajot on varmaan Suomen hienoin kisa. Palkintonakin on muutakin kuin mitali ja ruusu, toteaa Manninen.

Vaativa reitti, myös hiekkanousua

Porvoon Ajojen vaativalle reitille on lisätty tänä vuonna uusi hiekkapintainen pitkä nousu. Naisten puolella cupin johdossa oleva Hanna Joronen (IBD) lähtee kisaan odottavaisin mielin.

– Mielenkiintoa kisaan tuovat hiekkatieosuus ja keskustan mukulakivet. Tavoite on olla maalissa mahdollisimman hyvällä sijoituksella, Joronen ennakoi.

– Tiimimme lähtee toki puolustamaan johtajanpaitaa, hän vakuuttaa.

Palautteen perusteella naisten matkaa on pidennetty ja miesten matkaa hieman lyhennetty. Naiset ajavat neljä pitkää kierrosta, yhteensä 88 kilometriä, ja miehet kuusi pitkää kierrosta ja neljä lyhyempää kierrosta, yhteensä 154 kilometriä. Kilpailun maalialue on myös muuttunut.

– Reitti on vauhdikas ja nyt meillä on pitkä maalisuora lopussa, sanoo Hannus.

Tule nauttimaan paikanpäälle

Porvoon Ajot viettää tänä vuonna 90-vuotisjuhlavuottaan. Kilpailun voittajiin kuuluvat suomalaiset pyöräilynimet kuten Kari Myyryläinen ja Kjell Carlström.

Kilpailunjohtaja Hannus toivoo yleisöä sankoin joukoin paikalle, sillä yleisön viihtyvyyteen on panostettu.

– Kilpailua voi seurata maalialueelta suoraan jättiscreeniltä. Paikalla on myös ravintolapalveluita sekä näytteilleasettajia. Tervetuloa nauttimaan huippupyöräilystä hienossa kesäsäässä, Hannus vinkkaa.

Mikäli et kuitenkaan pääse paikalle, kilpailua voi seurata livenä oheisestä linkistä.
Porvoon Ajojen Live-tapahtuma: https://youtu.be/bRRbG0-5u48

Täältä löydät lisää tietoa Porvoon Ajoista ja myös sen upeasta historiasta:
https://www.porvoonajot.fi/

Tulevat ŠKODA Cycling Cupin osakilpailut 2018:

21.-22.7. Willimiesajot, Lappeenranta

11.-12.8. Tervaetapit, Oulu

25.8. ŠKODA Cycling Cup finaali, Kortteliajo, Helsinki