Runsaat 1300 Challenge-luokan kilpailijaa ympäri maailman on kokoontunut Kaspianmeren rannalla helteisessä Bakussa järjestettäviin BMX Racingin MM-kilpailuihin. Kisajärjestäjillä on kokemusta jo 2015 järjestettyjen Eurogamesien BMX-kilpailun järjestämisestä UCI:n vaatimusten mukaisesti ja tämä rutiini näkyy tänä vuonna positiivisesti.

Suomen joukkueessa ajaa BMX Helsingin Antti Laakkonen (M15, 20”) ja Diana Sittnikow (W13 20” ja W16 & under 24”), Tampere Bike Clubin Patrik Bergman (M17-24 20” ja 24”), Härkälän Hakaa edustava Raine Kärkkäinen (M45-49 24”) sekä BMX Turun kuskit Joel Autio (M14 20”), Edvin Leppänen (M14 20”) ja Leo Autio (M16 20”).  Joukkueen johtajina toimivat Roger Sittnikow ja Anna-Liisa Autio. Antti Laakkosta lukuun ottamatta Suomen kuskit ovat MM-kilpailuissa ensimmäistä kertaa.

– Toivon, että Suomen nuori joukkue saa roppakaupalla uskoa itseensä ja motivaatiota harjoitteluun näiden kisojen jälkeen. Toivon näkeväni kisassa itsensä likoon laittamista ja ajorohkeutta junnuiltamme. Taitoa ja kuntoa heillä kyllä on, toteaa Suomen Pyöräilyn edustajana paikalla oleva Katariina Laakkonen.

Joukkueessa toiveena on, että kaikki saisivat itsestään parhaansa irti kisoissa ja tietysti jatkoon pääsy tavoitteena tässä kovatasoisessa kilpailussa. Kisojen hienot puitteet ovat tehneet vaikutuksen ja rata on tekninen ja hyvin nopea – kovin erilainen kuin Kivikon rata koti-Suomessa. Tiimialueella naapureina ovat Ruotsin lisäksi mm. Aruba, Chile, Australia ja USA, joten kansainvälinen tunnelma on taattu.

– Kisarata ja -järjestelyt ovat aivan huippuluokkaa. Isäntämaa Azerbaijan ei ole jättänyt mitään yksityiskohtia huomioimatta. Itselleni tapahtuma on oiva paikka verkostoitua niin UCI:n kuin eri maiden lajiliittojen BMX-vastaavien, ulkomaisien valmentajien, tapahtumajärjestäjien ja muiden avainhenkilöiden kanssa. Yritän myös imeä oppia tapahtumajärjestelyn eri osa-alueista, toteaa Laakkonen, joka on Suomen Pyöräilyn hallituksen ja nuorisoyksikön jäsen.

Kilpailuviikon kruunaavaan Championship-sarjaan on ilmoittautunut 229 kuskia, mukana naisten sarjassa ajaa CC Picaron Minni Leppänen. Mukana on suurin osa olympialaisista tutuista nimistä.

Tiistaina 5.9. ajetaan cruiser (24”)-sarjat, suomalaisista mukana kilpailemassa Diana, Patrik ja Raine. Torstaina 7.6. ajetaan 20” ja yli 12-vuotiaiden luokat, mukana olevien 5 suomalaisen (Diana, Joel, Edvin, Antti ja Leo). Perjantaina 8.6. ajettavissa Championship-sarjan alkuerissä voi seurata Minnin ajamista suorana nettilähetyksenä.

Kilpailujen livestream:  https://www.ucibmxworlds.live/

Virallinen tapahtumasivu: www.bakubmx2018.com

Instagram/Facebook/Twitter: bakubmx2018