Sara Ferrara kilpailee viikonloppuna Fire on Wheels-kisoissa Couvassa, Trinidad-Tobagossa, joka on CL2-tason kilpailu.

”Olen nyt kilpaillut jo omniumin ja linja-ajon Hong Kongissa ja minun piti kilpailla samaiset myös Trinidadissa, mutta harmittavasti ne peruuntuivat kun olin jo matkalla kisoihin. Ajan Couvassa nyt sitten sprintin ja keirinin. Onneksi pääsen ajamaan alkuperäiskisasuunnitelman mukaan omniumin ja linja-ajon Trexler Town Pennsylvaniassa kesäkuun lopulla. Suunnittelen myös osallistuvani CL1-tason kisaan Japanissa heinäkuun alussa ja toivon että tulen valituksi elokuun EM-kilpailuihin. Nämä kisat tuovat toivottavasti riittävästi pisteitä maailmancupin sisäänpääsyyn loppusyksyllä,” Sara analysoi.

Ferrara on saanut uusia tuulia harjoitteluunsa.

”Harjoituskauden tavoitteeni on ollut ratapyöräilijäprofiilini kehittäminen Performance United- harjoitusryhmässä kovaa harjoitellen. Harjoitusryhmä on valmentajani Andy Sparksin, ja harjoittelemme Colorado Springsissä. Olen oppinut paljon Sarah Hammerilta sekä uudelta valmentajaltani Andylta. Olen todella innoissani ja onnellinen kuuluessani kovaan harjoitustiimiin, jossa on tietoa, taitoa ja tukea, mutta uusi harjoitustyyli ja erilaiset harjoituskuormat veivät aikaa löytää tasapaino. Tunnen olevani motivoituneempi kuin koskaan kisakauden alkaessa. Tällä kaudella kilpailen kerätäkseni kokemusta ja mahdollisimman hyvät pisteet UCI-rankingissa sekä tulla valituksi kilpailemaan maailmancupin kisoja ja MM-kisoihin kauden lopulla. Suomen maajoukkueen jäsenenä tavoitteena EM-kisat Glasgow’ssa paremmin tuloksin kuin edelliset EM-kilpailut. UCI-kisoissa keskityn ryhmälähtöisiin kilpailuihin, ja muun muussa omniumin nykyisellään uskon kuuluvan vahvuuksiini.

Suomen SM-kilpailut radalla on jaettu kolmelle viikonlopulle, joihin osallistumista Sara pitää haasteellisena. ”Matkustaminen häiritsisi arvokasta kesätreeniaikaa, joka on tärkeä kausi myöhempiä suuria kisoja varten. Olen kuitenkin suunnitellut viettäväni aikaa Suomessa tavaten sukulaisia ja ystäviä, jos se suinkin on mahdollista, ja ajoittaa matkani juuri ratapyöräilyn SM-kisojen ajalle heinäkuulle. Harjoituskauteni meni sairasteluja lukuunottamatta hyvin. Olen kehittänyt itseäni kestävämmäksi ja printtejäni vahvemmiksi. Harjoittelussani olen lisännyt maantieharjoittelua pääosin keskittyen kovempaan tehoon ja intensiteettiin,” kertoo Sara Ferrara.

 

Tuloksia maajoukkueurheilijoiden ratakilpailuista tullaan päivittämään Suomen Pyöräilyn Facebook-sivustolle.