Tampereen trialpuistossa ajettiin lauantaina 26.5 Tampereen Pyörä-Poikien järjestämä trialpyöräilyn Suomen Cup II osakilpailu.

Ratamestari oli rakentanut Tampereen kisaan selkeästi aiempia kisoja vaikeamman radan Elite-luokkaan. Trialissa kehittyminen kohti kansainvälistä kärkeä edellyttää aina vaikeampia ja vaikeampia jaksoja, ja nyt ratamestari oli tavoitellut radanrakennuksessa World Cup tasoisia jaksoja.

Eliten kärki keräsi merkittävästi aiempaa enemmän virhepisteitä, mutta samalla kehui rataa.

Kisan voittoon ajoi totutusti Aleksi Sulkanen P-P ja Antti Jukarainen P-P nousi selvällä erolla hopealle. Pronssimitalin nappasi Mikko Siren P-P.

– Tämän päivän kisaan ratamestari oli rakentanut hienon ja haastavan radan. Ajo kulki tänään hyvin, mutta kuuma sää verotti kisan loppupuolella hieman keskittymistä, ja vitosiakin tuli jonkun verran. Mutta muillakin taisi olla vähän samaa vaivaa, summasi Sulkanen päivän kisaa.

Antti Jukarainen sai hyviä onnistumisia, ja oli selkeä kakkonen tämän päivän kisassa.

– Rata oli vaikea, mutta se oli rakennettu tuttuun harjoitusympäristöön. Tiedän, että useat paikat ovat ihan ajettavia, ja Aleksin sanoin osa virheistä tuli kuumuuden takia, komppasi Jukarainen kisakuulumisia.

Tyttöjen luokassa C-super -luokan radoilla viime kisassa debytoinut Adenka Autioniemi on kehittynyt edelleen kevään aikana ja nyt toisessa Cup kisassa hänen ajonsa oli parantunut merkittävästi.

Kilpailun tulokset