Maantiepyöräilyn ŠKODA Cycling Cupin toinen osakilpailu Rosendahl GP ajettiin tiukissa Pyynikinharjun kurveissa Tampereella. Miesten Elite luokan voittoon polki ennakkosuosikki GIF:n Matti Manninen ja naisten Eliten tiukassa loppukirissä voiton nappasi IBD Cyclingin Hanna Joronen.

Miesten Eliten 20 kierroksella alkumatka ajettiin porukka kasassa. Puolen välin kirikierroksen, Tinken kierroksen, polki nimiinsä Niki Birling (IBD Cycling). Sen jälkeen irtiottoon lähti Aleksi Hänninen (TWD-Länken), joka pääsi vajaan 20 sekunnin eroon seuraavista. Hänninen ajettiin kuitenkin kiinni viimeisillä kierroksella ja maaliviivan ylitti ensimmäisenä Matti Manninen.

– Voitto oli tavoitteena ja se tuli, niin pitää olla tyytyväinen, Manninen myhäili.

– Aika rankka kisa oli, reitti on kova täällä. Ylämäessä peesihyöty ei ole kovin iso, ja joutuu peesissäkin tekemään töitä tosissaan. Se tekee tästä kovan, hän arvioi.

Matkan varrella Manninen pysyikin peesissä, eikä ottanut vetovastuuta useasti.

– Yritin saada muita tekemään töitä puolestani ja kyllä ne tekivätkin. Varmaan vähiten vedin siinä porukkaa, kun Hänninen oli irti.

Hieman Hännisen irtiottokin mietitytti Mannista.

– Allu on vahva kuski ja jännitti, että jaksaako hän ajaa loppuun asti. Ero kuitenkin pysyi alle 20 sekunnin, niin ei näyttänyt vielä hirveän vaaralliselta, Manninen kuittasi.

Manninen jatkaa voitollaan ŠKODA Cycling Cupin kokonaiskilpailun johdossa. Seuraavaksi Manninen suuntaa cupin kolmanteen osakilpailuun Porvoon ajoihin 10. kesäkuuta.

– Nyt on treenitauko ja Porvoon jälkeen sitten SM-kisat.

Joronen päätti voittaa

ŠKODA Cycling Cupin naisten kokonaiskilpailu sai uuden johtajan, kun Hanna Joronen voitti naisten lähdön loppukirin ja vei Rosendahl GP:n nimiinsä. Naisten kärjessä ajoi kuusi naista ja kisa ratkesi aivan loppumetreillä. Joronen päätti vain satametriä ennen maaliviivaa, että nyt voitto kotiin ja onnistui.

– Joukkueenjohtaja huusi loppumetreillä, että sä voitat ja siinä kohtaa päätin, että niin muuten voitan, Joronen totesi tyytyväisenä.

– Oli tosi mukava kilpailu. Vauhdikkaasti mentiin lasku ja aika reippaasti tultiin myös ylämäki.

Jorosen ajo sujui tänään mallikkaasti.

– Tänään oli hyvä päivä ja jalat olivat reippaat, hän sanoi.

Seuraavaksi Hanna Joronen ajaa tiiminsä IBD Cyclingin kanssa Hämeenlinnassa Tavastia-ajoissa jo ensi viikonloppuna. Joronen siirtyi nyt myös ŠKODA Cycling Cupin naisten kokonaiskilpailun johtoon. Hän oli TS Korttiliajoissa neljäs ja nyt ykkönen ja johtaa cupia 47 pisteellä.

– Jos vaan terveenä pysyn, niin ajan tietenkin myös muut ŠKODA Cycling Cupin osakilpailut, kiteeläinen Joronen lopetti.

Rosendahl GP, Tampere, tulokset

M Elite

  1. MANNINEN Matti GIF-Chebici 1:47:02
  2. LARSEN Trond IK-32/Team Larunpyörä Cervélo +0
  3. PYYKKÖNEN Aimo Racebike-Focus +1

N Elite

  1. JORONEN Hanna IBD Cycling 0:42:28
  2. JUSSILA Outi TVC +0
  3. PUSKALA Viivi CCH +0

Kaikkien sarjojen tulokset

ŠKODA Cycling Cupin pistetilanne