Kauden 2018 maantiepyöräilyn ŠKODA Cycling Cupin toinen osakilpailu Rosendahl GP ajetaan upeissa Pyynikinharjun maisemissa tulevana sunnuntaina.

Miesten Elite sarjan voittajasuosikkina on vielä viime vuonna ammattilaisena ajanut Matti Manninen (GIF). Hän voitti myös ensimmäisen ŠKODA Cycling Cupin osakilpailun TS Kortteliajon huhtikuun lopussa hyvän tiimityön tuloksena.

– Kyllä Manninen on kova. Moni asia kuitenkin riippuu siitä, minkä tyyppiseksi kisa muodostuu, ennakoi järjestävän seuran, Tampereen Yrityksen Tapio Niemi.
– Suomessa ajotapa on sellainen, että kun on joku kova kaveri niin kaikki vahtivat häntä. Jos taas vauhti muodostuu kovaksi, niin silloin kovat on kovia, Niemi jatkaa.

Järjestävän seuran Tampereen Yrityksen riveissä lähtöviivalla nähdään myös pitkästä aikaa Marco-Tapio Niemi.

Naisten puolella nähdään myös jännittavä ajo. TS Kortteliajossa viime vuoden cup-voittaja Pia Pensaari (TVC) johti kilpailua jo hyvällä etumatkalla, mutta kisa ratkesi loppusuoralla kaatumisiin. Jonkun pyörä heilahti liikaa ja seuraava ajoi päälle – ketjureaktiona useampi pyöräilijä nurin. Myös Pensaari kaatui, ja jäi kasaan. Onnettomuuspaikan ohitse pääsi suoraan ajamaan N18-ryhmästä Aino Hämäläinen (KorsKa), joka vei ŠKODA Cycling Cupin nimiinsä. Pensaari selviytyi kuitenkin kisan loppuun ja oli toinen. Nähtäväksi jää, miten kisa etenee Pyynikillä.

Pyynikin reitti on ainutlaatuinen Suomessa. Rosendahl GP ajetaan nyt 38. kertaa.

– Reitti on erittäin vaativa ja yleisölle mielenkiintoinen, koska pyöräilijät ovat useasti katsojien silmien alla. Radalla on nousua ja laskua ja vaativia kurveja, Niemi kuvailee.

Niemi toivookin paljon katsojia paikalla.
– Tulossa on hieno kansainvälinen kilpailu ja säätiedotus lupaa hienoa ilmaa, joten tulee varmasti hieno fiilis. Tervetuloa!

Rosendahl GP ajetaan Pyynikillä klo 13 alkaen sunnuntaina 20.5.

Rosendahl GP lähtölistat ja kilpailuohje

Tulevat ŠKODA Cycling Cupin osakilpailut 2018:
20.5. Tampere, Rosendahl GP
10.6. Porvoo, Porvoon ajot
21.-22.7. Willimiesajot, Lappeenranta
11.-12.8. Tervaetapit, Oulu
25.8. ŠKODA Cycling Cup finaali, Kortteliajo, Helsinki

Kuva: Markku Pajunen