Äitienpäivän aattona ajettava Evoc Superday yhdistää sekä maasto- että maantiepyöräilyn harrastajat. Maastopyöräilyn kahdeksanosaisen maraton-cupin avaus kerää tulevana lauantaina Nurmijärven Rajamäelle yli viisisataa osallistujaa. Lisäksi ajetaan yleisen maantie-cupin ja Master-cupin pisteistä, joten kokonaisosallistujamäärä nousee liki tuhanteen.

Viime vuoden kilpailun voittoa puolustaa edellisenä viikonloppuna xco-cupin avauksen voittanut Team Croc Sportsia edustava Pyörä-Unionin Jukka Vastaranta.

– Jukan lisäksi nostaisin pitkän matkan ennakkosuosikeiksi miehissä Aki Färmin ja Valtteri Revon. Toki pitää itsekin ajaa voitosta, kertoo järjestävän joukkueen, Team Evocin Antti Kuitto.

– Naisten ennakkosuosikkina pidän Pro MTB:n Heli Kylmäniemeä, joka Vastarannan tavoin voitti viime viikonloppuna.

– Erityisen iloinen olen junioreiden osallistujamäärästä, joka on yli 70, päättää Kuitto.

Maantiekilpailussa, Bioracer Evoc gp:ssä on tarjolla yli kahdelle sadalle osallistujalle uusi reitti.

– Uusi reitti kiertää noin 60 kilometrin kierroksen Nurmijärven, Espoon ja Vihdin kautta takaisin Rajamäkeen. Reitin erikoisuus on Espoossa Rinnekodin mäki, jota ajetaan lyhyiden kymmenen kilometrin kierroksen aikana luokasta riippuen useampi kerta kesken kilpailun. Tämä tuo kilpailuun lisähaastetta, kertoo järjestelyistä vastaavan joukkueen, AHH Cycling Teamin Maija Syrjä.

Naisten noin 75 kilometrin kilpailussa suurimmalla joukkueella on liikkeellä Reaktor Stanga Racing. -Tavoittelemme neloisvoittoa , vahvistaa Eva Lehtinen.

Miehillä matkana on noin 110 kilometriä. Reitillä kierretään viisi kertaa rankka Rinnekodin nousu. Suurimpina joukkueina matkaan lähtevät CCH Racing Supports Icehearts, IBD Cycling ja Team Larunpyörä Cervelo. Haastattelimme CCH:n kapteenia Juhana Hietalaa.

– Uskon että kilpailusta tulee uudella reitillä nopeatempoinen ja ratkaisut tapahtuvat Rinnekodin kierroksien aikana. Voitosta tulevat taistelemaan isoimmat joukkueet IBD, Larunpyörä-Cervelo, sekä oma joukkueeni. IBD:n joukkuetta vahvistaa pitkästä aikaa entinen ammattipyöräilijä Kimmo Kananen.

– Eilinen kilpailu, Satakunnan ajot, oli osaltani rankka, mutta ajan siitä huolimatta huomenna voitosta ison joukkueen tuella, sanoi Juhana Hietala.