Trialin vuoden 2018 ensimmäinen Cup-kisa ajettiin Team Velo Cyclingin isännöimänä Paraisilla tänään.
Kultamitalin pokkasi Aleksi Sulkanen (Tampereen Pyörä-Pojat) tiukan kisan jälkeen. Antti Jukarainen (Tampereen Pyörä-Pojat) otti hopeaa ja Mikko Siren (Tampereen Pyörä-Pojat) pronssia.

Ensimmäisen kierroksen Aleksi Sulkanen ja Antti Jukarainen ajoivat melkein tasatahtiin, kierroksen jälkeen eroa oli vain yksi piste. Toisellakin kierroksella Aleksi oli hieman parempi, eroa kahden kierroksen jälkeen oli 5 pistettä, joka tarkoitti, että kolmas kierros olisi ratkaiseva. Antin oli laitettava kaikki peliin kiriäkseen Aleksin etumatka umpeen, ja Antti valitsikin kolmannelle kierrokselle riskitaktiikan. Kahdella aiemmalla kierroksella hankalaksi todetut paikat Antti yritti riskillä. Valitettavasti riskitaktiikan haitta usein on epäonnistumisen jälkeen täydet viisi virhettä. Ja tällä kertaa harmittavia vitosia kertyi Antin jaksokorttiin. Aleksin taktiikkana oli varmistella, toisen kierroksen jälkeinen 5 pisteen etumatka piti.

Tällä kertaa Aleksin taktiikka puri paremmin, ja hän nousi korkeimmalle pallille.

– Kisa meni suunnitelmien mukaan, jaksot olivat sopivan vaikeat, ja parista vitosesta huolimatta ajo sujui tänään hyvin. Olen tyytyväinen päivän suoritukseeni, summasi Sulkanen kisan tunnelmia.

Jukarainen kertasi puolestaan kisaa näin.

– Olin hieman Aleksia perässä toisen kierroksen jälkeen, mutta käytännössä hopea oli jo turvattu. Ajattelin, että yritän riskillä paria vaikeata paikkaa, ja yrittäisin Aleksia näissä paikoissa kiinni. Harmillisesti näistä yrityksistä sitten napsahti vitosia.

Suomen tyttöjen ykkösnimi Adenka Autioniemi (Tampereen Pyörä-Pojat) debytoi Paraisillä C-Super luokan jaksoilla. Adenkan tavoitteena oli selättää muutama jakso ja saada hyviä suorituksia tulevaa harjoittelua silmällä pitäen. Adenkalla alkoi parhaiten kulkea kolmannella kierroksella, ja sieltä olikin tuliaisina useampi hyvä suoritus.

Trial Suomen cup, Parainen, tulokset

Katso lisää Jari Sulkasen kuvia kisasta!