Parapyöräilijä Harri Sopanen ajoi hopealle ja Teppo Polvi pronssille maailmancupin avauskilpailun maantieajossa Belgian Ostendessa. Molemmat ajavat käsipyörällä MH1-luokassa. Kilpailun voittoon ajoi Italian Fabrizio Cornegliani 15 sekunnin erolla Sopaseen. Matkaa kertyi viisi kierrosta, eli 40 kilometriä.

– Kilpailu sujui suunnitelmien mukaan. Täytyy antaa muillekin mahdollisuus, Sopanen nauroi.

Alkuun kilpailu sujui ryhmäajona. Ratkaisu tapahtui noin 1,5 kilometriä ennen maalia, kun Cornegliani lähti irti. Sopanen yritti pari kertaa ottaa kiinni, mutta italialainen oli tänään kovempi.

– Ei paukut riittäneet tänään. Keskityin sitten vain omaan ajoon, ettei vaan kukaan yllätä takaa, Sopanen totesi.

– Odotin että ajo olisi ollut hieman tahmeampaa, mutta se lähti alusta asti hyvin. Nauttikoon nyt hetken maailmancupin johtajan paidasta, Sopanen sanoi.

Lausunnollaan Sopanen viittasi italialaiseen, sillä Cornegliani hävisi aika-ajon Sopaselle torstaina. Johtajan keltaisen saa kuitenkin se, joka on maantiellä parempi. Miehet ovat nyt maailmancupissa tasapisteissä.

Teppo Polvi ajoi puolestaan hienosti pronssille, vaikka on sairastellut viimeiset kolme viikkoa.

– Tänään sain jo vähän paremman ajon, ei kuitenkaan vielä mitään parasta. Onneksi on jo poispäin flunssa menossa. Kurkkuun otti ja täysiä vääntäminen vielä puuttuu, Polvi kertoi.

Polvi pääsi ajamaan hyvin Sopasen peesissä.

– Tänään sain hyvän peesin ja imun Harrilta. Tiimityöllä, Polvi totesi.

Seuraavaksi parapyöräilijät keskittyvät SM-kisaan, joka ajetaan Noormarkussa kesäkuun lopussa. Maailmancup jatkuu Hollannissa heinäkuun alussa heti SM-mittelön perään.

– Treeni jatkuu tässä nyt ennen SM-kisoja. Määräkausi ensin ja sitten ennen SM-kisoja hieman herkistellään, Sopanen päätti.

Kilpailun tulokset