Cervelo-Biglan Lotta Lepistö kiri toiseksi naisten maantiepyöräilyn Elsy Jacobsin ajojen toisella maantie-etapilla Luxemburgissa. Podiumpaikka on suomalaiselle ensimmäinen tällä kaudella. Elsy Jacobsin Festivalilla Lepistön kokonaissijoitus oli neljäs.

Lepistön tallikaveri Ashleigh Moolman-Pasio oli kilpailun loppukilometreille asti yksin karussa, mutta pääjoukko ajoi suuren työn tehneen Moolman-Pasion kiinni. Cervelo-Bigla oli lähtenyt kisaan vain kolmella kuskilla.

– Ashleigh teki supermahtavan iskun ja oli ihan törkeen hienoa, kun oltiin lopussa enää kahdestaan mukana taistossa. Tottakai olisin halunnut kuitata voiton, mutta tosi hyvä, Lepistö kertoi.

Jo eilinen ensimmäinen maantiereitti enteili Lepistön hyvää kuntoa, vaikka ajaja on sairastellut kauden mittaan. Lepistöä jäi eilen harmittamaan, kun jäi etapin loppumetreillä jumiin eikä päässyt silloin polkemaan täysillä loppuun. Tänään tilanne oli toinen.

– Tosin avasin kirin hieman liian aikaisin, mutta mieluummin liian aikaisin kuin liian myöhään, hän kuittasi.

110 kilometriä pitkän etapin voittoon ajoi ASA Astana Women´s tiimin vasta 18-vuotias Letizia Paternorter, joka vei samalla myös Elsy Jacobsin ajojen kokonaiskisan voiton. Kolmannen podiumpaikan nappasi VAL- Valcar PBM -tallin Elisa Balsamo.

UCI:n kategoriassa 2.1-tasoinen Festival Elsy Jacobsin järjestetään naisten ensimmäisen maailmanmestarin Elsy Jacobsin kunniaksi. Toinen suomalaiskuski Health Mate -Cyclelive -tiimin Laura Vainiopää keskeytti etapin tänään.

Seuraavaksi Lepistö kilpailee vasta toukokuun puolivälissä, 19.5 alkaen Espanjassa, kun naisten maailmankiertue jatkuu neljän päivän etappiajolla Birassa. Vuorossa on siis treenitaukoa kaksi ja puoli viikkoa.

– Kokonaistulos kisassa oli neljäs ja se on myös ihan jees. Urheilijana aina hieman harmittaa, että ei voita. Silti hyvä päättää kevätkausi tähän, Lepistö totesi.

Tulokset