Kauden 2018 ŠKODA Cycling Cupin avauksessa TS Kortteliajossa miesten ennakkosuosikki Matti Manninen (GIF) piti pintansa. Tosin ratkaisu tapahtui vasta maalisuoran kirissä, jossa Manninen päihitti myös hyvin ajaneen Joni Kanervan(MPC). Naisten ŠKODA Cycling Cupin voittajana nähtiin yllätysnimi Aino Hämäläinen (KorsKa).

Aurinkoisessa kevätsäässä ajetussa kortteliajossa Aurajoen rannalla miesten kilpailu eteni Mannisen mukaan täysin suunnitelmien mukaan.

– Päivä meni juuri niin kuin sovittiin tiimiin kanssa. Odotin loppukiriin ja jätkät piti porukan kasassa. Taktiikka toimi loistavasti ja sitten mulla oli helppo työ viimeistellä voitto tiimin hyvän esityön jälkeen, Manninen totesi hymyilevänä kilpailun jälkeen.

Tosin kilpailu ei Mannisella lähtenyt käyntiin toiveiden mukaan.

– Ajo oli alussa aika huonon tuntuista. Tulin suoraan töistä kisaan ja en oikein kerennyt kunnolla lämmitellä. Mutta kyllä se sitten loppua kohden parani.
Manninen nähdään myös tulevissa seuraavissa ŠKODA Cycling Cupin osa-kilpailuissa Rosendahl GP:ssa sekä Porvoon ajoissa.

– Näyttää siltä, että ehdin ajaa kaikki cupin osa-kilpailut. Kokonaiskisan voitto on tavoitteena.

Seuraavaksi Manninen nähdään lähtöviivalla jo huomenna sunnuntaina, kun Manninen osallistuu Turussa Simo Klimscheffskij’n muistoajoihin.

– Osallistuin viimeksi kisaan vuonna 2010 ja voitin, hieno palata sinne kahdeksan vuoden tauon jälkeen.

Toiseksi miesten sarjan loppukirissä ajoi Joni Kanerva  ja kolmannen podium paikan nappasi Antti-Jussi Juntunen (FF-RR).

Loppusuoran kasa ratkaisi naisten kisan

Naisten ŠKODA Cycling Cupin avauksessa viime vuoden cup-voittaja Piia Pensaari (TVC) ajoi nuorten poikien seurassa koko matkan ja hallitsi naisten kisaa. Dramatiikkaa syntyi aivan viime metreillä, kun joukko kaarsi maalisuoralle. Jonkun pyörä heilahti liikaa ja seuraava ajoi päälle – ketjureaktiona useampi pyöräilijä nurin. Myös Pensaari kaatui, ja jäi kasaan. Onnettomuuspaikan ohitse pääsi suoraan ajamaan Aino Hämäläinen (KorsKa), joka vei ŠKODA Cycling Cupin nimiinsä.

– Kisa meni hyvin, vaikka olikin aika vaikea. Oon iloinen, että jaksoin loppuun asti. Harmillisesti tuli kasa lopussa, missä Piia oli ja onnistui siinä ohittamaan hänet, vasta 16-vuotias Hämäläinen sanoi.

Pensaari kuitenkin pääsi jatkamaan kisan maaliin asti.

– Selvisin onneksi pintaruhjeilla. Tiesin mikä on tilanne ja sen, ettei minun tarvitse mennä lähteä loppukiriin. Joku kaatui koko tien leveydelle ja ajoi hänen yli ja lensin sarvien yli. Jouduin ketjuja korjailemaan ja siinä meni vähän aikaan, Pensaari kertasi.

– Oli hauskaa aloittaa maantiekausi kesäisissä olosuhteissa ja tällaisessa kilpailussa, jossa yleisö on ihan lähellä, Pensaari totesi.

Hämäläiselle puettiin ŠKODA Cycling Cupin johtajan paita päälle. Turun Kortteliajossa naisten Elite sarjan voitti Pensaari ja Hämäläinen N-18-sarjan.
Myös Hämäläinen ja Pensaari ajavat huomenna Hirvensalon mäkisemmissä maisemissa Simo Klimscheffskij’n muistoajoissa.

TS Kortteliajon nuorten M-16-sarjan podiumpaikat menivät Jimi Aallolle, Aabel Lehtorannalle ja Oskari Kolehmaiselle.

ŠKODA Cycling Cupin parhaimmat:

Miehet
Matti Manninen (GIF)
Joni Kanerva
Antti-Jussi Juntunen (FF-RR)

Naiset
Aino Hämäläinen (KorsKa)
Pia Pensaari (TVC)
Anniina Ahtosalo (KorsKa)

Kilpailun tulokset sarjoittain ja lähdöittäin