Suomen Pyöräilyn brändiuudistuksen myötä liiton tavoitteena on luoda uusia tuotteita ja palveluita harraste- ja nuorisopyöräilyyn. Nuorisoyksikkö uudisti yhdessä kenttäväen ideoiden kanssa aiempien vuosien nuorisopyöräilytuotetta, Kultainen Kampi Cupia, tavoitteena vetovoimainen ja arvostettu tuote niin lajien harrastajille kuin kaupalliselle puolelle.

KK Cupissa on tavoittelemisen arvoiset palkinnot. Asiantuntevat pyöräliikkeet Velosport ja Sportax palkitsevat jokaisen lajin jokaisen luokan voittajan 50 euron lahjakortilla. Velosport lahjoittaa lahjakortit maantie-, maasto-, ratapyöräilyyn ja Sportax BMX- ja trial-pyöräilyyn. Palkintojen arvo on yhteensä 2000 euroa. Kokonaicupin palkinnot julkistetaan myöhemmin, muun muuassa Polar on mukana.  

Brändiuudistamisella arvostetaan nuorien monipuolisuutta ja myös rohkeutta kokeilla eri lajeja. Toisaalta KK Cupin uudistus pyrkii myös kilpailullisuuden lisäämiseen yksittäisissä kilpailuissa, kertoo uudistamisesta vastaava Nuorisoyksikön Sini Savolainen. KK Cup sisältää kokonaisuudessaan 27 kilpailua, joista vähintään 8 kilpailuun tulee osallistua ollakseen kokonaiskilpailun pistelaskussa. Joka lajissa, maantie-, maasto-, rata-, BMX- ja trialpyöräily, on viidestä kuuteen kilpailua. KK Cup pitää sisällään ikäluokat N/M 10-16.

Ensimmäiset osakilpailut jokaisessa lajissa

Simo Klimscheffskij’n muistoajot on kokonaiscupin ensimmäinen osakilpailu ja aloittaa maantiepyöräilykisojen kuuden osakilpailun sarjan. Maastossa ja maantiellä on kuusi osakilpailua pohjoisempi Suomi huomioiden, mutta näissäkin lajeissa vain viisi kilpailua lasketaan mukaan pisteisiin. Kaikki kilpailut saa toki kilpailla. Muissa lajeissa ensimmäiset osakilpailut ovat myös toukokuun kahden ensimmäisen viikon aikana.

Ratapyöräilyn osakilpailut aloittaa Velo GP 3 Turun Kupittaan Velodromilla 5.5., jossa KK-lähtönä on Keirin. Kilpailu ajetaan kaikkien osallistujien osalta maantiepyörillä lukituin välityksin, joten nyt on mitä parhain mahdollisuus jokaisen maantiepyörän omistavan nuoren lähteä kokeilemaan radalla ajoa. Turun velodrom on kaltevuudeltaan niin loiva, että maantiepyörillä ajo on mahdollista.

Trialin kilpailusarjan aloittaa Trialin Suomen Cup 1, 6.5., Paraisilla. Trial-kisoihin ovat tervetulleita kaikki kokeilemaan lajia, ja osallistua voi C-vapaa-luokkaan iästä riippumatta. Kilpailun alussa pääsee tutustumaan ratoihin ja voi vielä aamullakin päättää luokan, jossa kisailee. Kokeilupyöriä on mahdollisuus saada lainaan, trialin yhteyshenkilö Jari Sulkanen sanoo. (Jarin yhteystiedot, jari.sulkanen@elisanet.fi, p.0505373370).

Kuusankoski MTB aloittaa maastokisojen sarjan helatorstaina. Kilpailussa on maastopyöräsarjojen lisäksi avoin pyörä luokka, mikä tarkoittaa sitä, että kisajärjestäjä muokkaa helpomman radan tai B-linjat reittiin, jolloin osallistua saa vapaavalintaisella pyörällä, esimerkiksi cyclolla. Tavoitteena kokeilulla on saada kaikkia nuoria kokeilemaan kisaamista maastossa millä tahansa pyörällä. Pisteet lasketaan avoimesta luokasta yhtä lailla.

BMX:n osalta ensimmäinen kilpailu on BMX Suomi Cup 1, 12.5., Helsingin Kivikon Pyöräkrossiparkissa. Katariina Laakkonen kannustaa uusia kisaajia osakilpailuun mukaan. Lainapyöriä on mahdollista tiedustella sähköpostitse: bmxhelsinki@outlook.com. Myös muihin osakilpailuihin voi lainapyöriä tiedustella.

Kultainen Kampi Cupin kaikki osakilpailut, säännöt ja muuta tärkeää tietoa kilpailukauden aikana löytyy KK Cupin omalta sivulta, jonne tullaan päivittämään myös pistelaskutilannetta.

 

Yhteyshenkilö
Sini Savolainen,
sini.savolainen@pyoraily.fi,
p.0405399486.