Cervelo-Bigla-tallin Lotta Lepistö sijoittui upeasti kahdeksanneksi naisten maantiepyöräilyn maailmankiertueen Hollannin osakilpailussa Amstel Gold Racessa.

– Täällä kympin joukkoon sijoittuminen on hienoa asia minulle sprintterinä. Olen odottanut kovaa kisaa ja tänään se oli sellainen, Lepistö totesi.

Lepistö taisteli 116,9 kilometrin mäkisellä reitillä Maastrichtista Berg en Terbiljtiin upeasti kärkijoukossa, jossa kahdeksan ajajaa ajoi maaliin kahden minuutin erolla pääjoukosta.

– Olin hatkassa kisan puolivälissä, mutta tiesin että kärsin kyllä jossain vaiheessa siitä, koska mukana oli paljon mäessä vahvempia kuskeja, hän kertasi kisaa.

Lepistö putosi kärjestä 15 kilometriä ennen maalia, mutta taisteli ja ajoi joukon kiinni pääasiassa yksin.

– Sain porukan kiinni vikalla Caubergillä. Mutta sitten jalat olivatkin ihan muusia, eikä kyllä pystynyt enää yhtään mitään. Ehkä showmielessä olisi pitänyt vielä pari metriä iskeä, hän naurahti.

– Olin etujoukossa koko kisan, koska tällaisella reitillä se on tärkeää, hän sanoi.

Boels-Dolmansin Chantal Blaak, Team Sunwebin Lucinda Brand ja Mitchelton-Scottin Amanda Spratt iskivät ihan lopussa Caubergin kohdalla, noin kilometriä ennen loppua ja he pääsivät näin taistelemaan podium-paikoista. Voiton vei tiukassa loppukirissä Chantal Blaak ja toisena maaliviivan ylitti Lucinda Brand. Kolmas sija jäi Amanda Sprattille.

Kahdeksannella sijalla Lepistö kasvatti maailmanrankingiaan 50 pisteellä sekä avasi pistetilinsä (10 pistettä) maailmankiertueella. Seuraava naisten World Tourin kilpailu ajetaan jo keskiviikkona Belgiassa La Fléche Wallonne Féminine.

– Oikeaan suuntaan olemme menossa ja odotamme seuraavia kisoja. Jalat ovat nyt paljon paremmat kuin pari viikkoa sitten, ja alkaa kunto löytymään, Lepistö päätti.

Amstel Gold Race -tulokset