Suomalainen pyöräilytalli Memil sai makean voiton, kun brittiläinen Jacob Tipper otti vahvalla kirillään Marokon Tourin kuudennen etapin nimiinsä.

Suomalaispyöräilijöistä mukana tällä kertaa oli Antti Sizko, jonka tehtävänä oli auttaa Tipperiä. Sizko joutui keskeyttämään kilpailun neljännellä etapilla, mutta selvisi pintaruhjeilla. Apukuskina ollut suomalainen oli tallin suoritukseen hyvin tyytyväinen.

– Jacob voitti ja olemme siitä todella iloisia. Taso on kova, sillä mukana on joukkueita, jotka valmistautuvat kevään ensimmäiseen ympäriajoon, Giro Italiaan.
– Itse kaaduin neljännen etapin alussa massakolarissa ensimmäisellä kunnon sivutuuliosuudella. Lantio sai iskua ja olkapää myöskin. Ei onneksi murtumia tullut, Sizko totesi.

Memilin joukkue ajaa kilpailua Tapperille ja kaikki tekevät työtä hänen eteensä.

– Tarkoituksenamme on ja oli ajaa täällä kaikki kirietapit Jacob Tipperille. Se taktiikka on onnistunut hyvin, ja nyt paremmin kuin hyvin. Seuraavalla etapilla on tiedossa luultavasti saamaa kuin eilen, eli sivutuulta ja todennäköisesti massakiri. On tärkeää saada Jacob asemiin ja toivottavasti hän pystyy kirimään, Sizko ennakoi.

Tour du Maroc -tulokset