Naisten pyöräilyn World Tourin kevätklassikossa Belgian Gent-Wevelgemissä Lotta Lepistö lähti puolustamaan viimevuotista voittoaan. Lepistön ajo ei kuitenkaan sujunut vielä odotusten mukaan, vaan viime viikon flunssa painoi jäsenissä. Lepistö ajoi maaliin toisessa joukossa rintarinnan tallikaverinsa Cecilie Uttrup Ludwigin kanssa ja sijoitus oli lopulta 66.

– Ei ollut ihan parasta ajamista vielä flunssan takia. Vain pari päivää oli kunnon treeniä alla ja aineenvaihdunta ei oikein vielä toimi kunnolla. Olin vähän niin kuin unessa, Lepistö kertasi tuntemuksiaan 143,7 kilometriä pitkältä reitiltä.

Kilpailun pääjoukko ylitti maaliviivan tiukassa loppukirissä.  Voittoon sprintissä ajoi italialainen Marta Bastianelli (Alé Cipollini). Toiseksi ylsi Jolien D´Hoore (Mitchelton-Scott), joka päivän kilpailun jälkeen myös johtaa naisten World Touria. Kolmanneksi kilpailussa taisteli Lisa Klein (Canvon SRAM Racing).  Lepistön tallikaveri Ashleigh Moolman ajoi pääjoukon mukana loppukirissä maaliin ja oli hienosti seitsemäs.

Seuraava naisten World Tourin osakilpailu ajetaan 1. huhtikuuta myös Belgiassa, Ronde van Vlaanderen. Sitä ennen Lepistö puolustaa voittoa Belgiassa Dwars door Vlaanderen -kilpailussa tulevana keskiviikkona.

– Tämä oli hyvä avaus tulevia kisoja ajatellen, sain paikkoja auki, Lepistö mietti.

Kilpailun tulokset

Gent-Wevelgem kilpailun sivut