Opetus- ja kulttuuriministeriö ja valtion liikuntaneuvosto ovat käynnistäneet laajan verkkokuulemisen liikunnasta ja huippu-urheilusta osana liikuntapoliittisen selonteon valmistelua. Kuuleminen on suunniteltu laaja-alaisesti kaikille. Siihen voivat osallistua liikunnan ja urheilun toimijat, kansalaiset sekä huippu-urheilijat. Kuulemisen toivotaan tavoittavan laajasti eri ikä- ja väestöryhmiä, jotka kiinnittyvät liikuntaan ja urheiluun eri tavalla.

Kuuleminen tukee historian ensimmäisen liikuntapoliittisen selonteon valmistelua. Kuulemisessa toivotaankin uusia näkökulmia, kehittämisajatuksia ja tarpeita fyysistä aktiivisuutta ja arki- ja hyötyliikuntaa koskien. Lisäksi huomioidaan omatoimisen ja ohjatun liikuntaharrastuksen, kilpaurheilun sekä vapaa-ajan liikunnan näkökulmat. Myös huippu-urheilun kehittäminen on huomioitu kuulemisessa kattavasti.

Verkkokuulemiseen on mahdollista vastata suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

 

Linkki verkkokuulemiseen www.fountainpark.fi/liikunnantulevaisuus. Kieliversiot (ruotsi, englanti) löytyvät etusivulta. Linkki on vielä viikon avoinna.

 

Lisätietoja:

ylijohtaja Esko Ranto, OKM, p. 0295 3 30115, esko.ranto@minedu.fi

johtaja Tiina Kivisaari, OKM, p. 0295 3 30178, tiina.kivisaari@minedu.fi

pääsihteeri Minna Paajanen, valtion liikuntaneuvosto, p. 0295 3 30239, minna.paajanen@minedu.fi