Tampereen Pyöräpoikien Aleksi Sulkanen uusi odotetusti trialpyöräilyn Suomen mestaruuden hallissa Tampereen Härmälässä. Sulkanen oli kilpailuissa omaa luokkaansa, sillä pahin kilpakumppani ja seurakaveri Antti Jukarainen oli sivussa käsivamman takia.

– Oli aika vaikeat jaksot, mutta hyvin ne sujuivat. Välillä oli isojakin paikkoja radalla. Yhden vitosen taisin ottaa, en päässyt pyörällä päälle. Oli tehty hankalia ja tarkkoja paikkoja, Sulkanen analysoi ajoaan.

Aleksi Sulkanen

Yhteensä Sulkanen keräsi Elite-luokassa 21 virhepistettä. Hopeaa SM-halleissa pyöräili Jyväskylän Pyöräseuraa edustava Antti Rekilä 57 virhepisteellä. Pronssia otti Tampereen Pyöräpoikien Mikko Siren. Suomen mestaruus oli Sulkasella kuudes, kun otetaan huomioon sekä ulko- että hallikisat.

Seuraavaksi trialpyöräilijöiden kausi jatkuu tiukalla treenillä kohti kesää. Trialin Suomen cup käynnistyy toukokuussa ja huipentuu viidenteen osakilpailuun pyöräilyn Season Final tapahtumaan 23. syyskuuta Helsingin Kivikossa.

– Vielä ei olla huippukunnossa, pitää treenata lisää. Treenitunnit lisääntyvät, vähennämme salilla käymistä ja lisäämme tunteja pyörällä. Koko ajan yritän päästä äärirajoille ja yritän parantaa omia linjojani. Ajamme uusi paikkoja, jotta pyörän hallinta kehittyisi edelleen, Sulkanen mietti.

Niilo Stenvall

Kesällä Suomen mestaruudet ratkotaan heinäkuun alun SM-viikkojen yhteydessä Vantaalla. Trialin maailmancup alkaa myös heinäkuussa. Sulkanen aloittaa armeijan suoraan SM-viikkojen jälkeen ja kauden ulkomaanreissut ovatkin vielä auki.

– En vielä tiedä, pääsenkö ulkomaille, mutta jos vaan vapaata saa, niin kyllä sinne olisi tarkoitus lähteä, Sulkanen totesi.

Adenka Autioniemi

Trialin A-luokassa mestaruuden otti Tampereen Pyöräpoikien Niilo Stenvall vain 15 virhepisteellä. Stenvall otti viime vuonna junioreiden MM-kisoissa pronssia. Toiseksi taiteili Magnus Carlsson Paraisilta ja kolmanneksi pyöräili Tampereen Pyöräpoikien Valtteri Lehtinen. Tyttöjen C-sarjan voittoon pyöräili Tampereen Pyöräpoikien Adenka Autioniemi, joka on harjoitellut viime aikoina ahkerasti.

Tulokset:

www.trialpyoraily.fi/live