Lotta Lepistön kauden toinen World Tourin osakilpailu Ronde van Drenthe päättyi kaatumiseen vain 1,5 kilometriä ennen kilpailun loppua. Lepistö ja Moniek Tenniglo (FDJ Nouvelle Aquitaine Futuroscope) törmäsivät ja Lepistön matka päättyi siihen.

Kevään klassikkokilpailu ja roskavuori Vambergin valloitus oli yksi Lepistön osatavoitteista ja hän lähtikin kilpailuun vain voitto mielessä. Pitkällä 157 kilometrin reitillä oli useita mahdollisuuksia tehdä ratkaisu ja ajo kulki hyvin. Törmäys tapahtui hieman ennen loppua.

– Olen menossa nyt sairaalaan ja katsotaan, mitä siellä sanotaan ja mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Oli tarkoitus voittaa kisa, ja oli sellainen olo, että se olisi voinut jopa tapahtua, Lepistö kuvaili harmissaan matkalla sairaalaan kaatumisen jälkeen.

Ruhjeilla olivat polvi, lonkka, olkapää ja leuka. Onneksi Lepistö selvisi kolarista vain säikähdyksellä, sillä tarkemmissa tutkimuksissa ei murtumia löytynyt.

– Naarmuja on siellä täällä ja tälli, Lepisto totesi tutkimusten jälkeen.

Lepistö veti yksin kiinni 

Pari kilometriä ennen kilpailun loppua kuusi naista oli karussa ja Lepistö lähti ajamaan yksin kiinni etujoukkoa. Muut Cervelo Bigla tallin kuskit olivat jo tehneet osuutensa eikä muistakaan talleista löytynyt kiinniajajaa. Niinpä Cervelo Biglan ykköskuski otti ohjat ja lähti polkemaan. Lepistö onnistuikin kiinniotossa, mutta sitten alkoi rytistä.

– Joku ajoi takapyörän kohdalla voimalla päälle, enkä ehtinyt tehdä mitään ja lensin suoraan tolppaan, Lepistö kertasi kolaria.

Naisten World Tourin Ronde van Drenthen voittoon ajoi Boels Dolmans -tallin Amy Pieters, joka löi tiukassa loppukirissä Alexis Ryanin (Canyon-SRAM) ja Chloe Hoskingsin (Ale Cipollini).

Kilpailun tulokset löydät täältä