Ratapyöräilijä Piia Pensaari on kellottanut 3 kilometrin takaa-ajossa uuden Suomen ennätyksen 3.39,517. Myös aikaisempi Suomen ennätys, 3.39,910 oli Pensaaren nimissä. Pensaari sijoittui SE-ajollaan 16:nneksi ratapyöräilyn MM-kilpailuissa Apeldoornissa Hollannissa.

– Varmaan pitäisi olla tyytyväinen omaan ajoon, mutta se on kehityksen pahin vihollinen, joten jotain jäi vielä hampaankoloon seuraavaa kertaa varten, Pensaari kommentoi.

MM-kisaviikko sujui Pensaarelta suunnitelmien mukaan. Pensaari matkasi kisapaikalle jo viikko sitten perjantaina.

– Viikko meni hyvin, ehkä viimeinen treeni olisi voinut mennä paremmin. Oli oikea valinta ottaa majoitus seitsemän kilometrin päästä kaupungista ja tehdä omat ruuat, eikä olla hotelliruokien varassa, Pensaari arvioi.

Apeldoornin MM-katsomoissa oli upea tunnelma ja katsomot ovat olleet aamusta iltaan asti täynnä.

– Hollantilaiset ovat olleet täysillä mukana joka ajossa. Kun ohitin oman parini, niin katsomo repesi täysin, se oli siistiä.

3 kilometrin takaa-ajossa nähtiin karsinnoissa myös uusi ME, 3.20,072, jonka ajoi USA:n Chloe Dygert. Finaali ajetaan vielä myöhemmin tänään.

Seuraavaksi Pensaari lepää hetken ja keskittyy sitten huhtikuun lopun Turun Kortteliajoihin, joka avaa tämän kauden Skoda Cycling cupin. Pensaari voitti viime vuonna maantiepyöräilyn Skoda cupin kokonaiskilpailun.

Ratapyöräilyn MM-kilpailut, Apeldoorn,

3 km takaa-ajo, karsinnan tulokset