Viime kaudella naisten maantiepyöräilyn World Tourilla yhdeksänneksi sijoittunut Lotta Lepistö avaa kautensa Espanjan Valenciassa Setmana Ciclista Valenciana -kilpailussa torstaina. Lepistö jatkaa tällä kaudella samassa Cervélo-Bigla-tallissa, jossa on ajanut edelliset kolme vuotta.

– En odota supertulosta heti ensimmäisistä lähdöistä, mutta hyvällä fiiliksellä olen kisoihin lähdössä, Lepistö kertoo Valenciasta.

Viime kauden päätteeksi vaivannut selkä on nyt kunnossa.

– Meillä on ollut tässä kahdeksan päivän leiri Mallorcalla ja tämä tuleva kisa on ikään kuin leirin jatkoa. Täällä on lämmin keli ajella ja miellyttävät olosuhteet ja saamme kovia kilometrejä alle, Lepistö toteaa.

Seuraavaksi tiimi matkaa Belgiaan, jossa keli saattaa olla jopa miinusasteilla. Ensimmäinen varsinainen World Tourin kilpailu ajetaan Italiassa maaliskuun 3. päivä alkaen.

– Ennen World Touria on joka viikko kilpailuja. Minulla on rento fiilis ja kunto on hyvä, Lepistö sanoo.

Pyöräilijän kauteen mahtuu jopa 60 lähtöä. Tavoitteet Lepistö pitää alkukaudesta hyvin maltillisina.

– Menestys riippuu niin paljon päivistä. Tässä lajissa on hankala yhteen kisaan laittaa ihan kaikkea peliin. Totta kai on mielessä kisoja, joissa olisi kiva voittaa, mutta ihan sama missä kisassa se tulee. Toivon, että kaudesta tulee ehjä.

– Nyt vielä hymyilyttää, ja jos se nyt jatkuu pitkään, niin veikkaan, että kisoistakin tulee hyviä tuloksia, hän naurahtaa.

MM-kisat Itävallassa, EM-koitos Skotlannissa

Cervelo-Bigla-tiimiin tuli mukaan tälle kaudella kolme uuttaa kuljettajaa.

– Ajoimme intensiivisesti leirillä ja uudet kuskit sopivat pakkaan tosi hyvin. He osasivat ottaa homman haltuun heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Vuoden 2018 MM-kisat ajetaan syyskuun lopussa Itävallan Innsbruckissa. EM-kilpailu on elokuussa Glasgowssa yhtä aikaa monen muun lajin kanssa.

– En vielä aseta itselleni paineita arvokisoihin. MM-kisat ajetaan todella mäkisellä reitillä. Riippuu ihan, miten kausi tästä etenee, ja miten saan mäkiominaisuuksia kehitettyä kauden mittaan.

– Odotan, että pystyn sielläkin tekemään tulosta, Lepistö ennakoi.

Viime kausi oli Lepistölle varsin menestyksekäs. Voittoja World Tourilla noormarkkulainen ajoi peräti kuusi ja palkintopallilla hänet nähtiin kolmetoista kertaa. MM-kisoissa Lepistö saavutti joukkueaika-ajon pronssimitalin.

Lepistön tiimi: Cervélo Bigla Pro Cycling Team

Avauskilpailu: Setmana Ciclista Valenciana 2018

UCI World Tour kilpailukalenteri

 

Teksti: Helena Collin, Liikuntamedia