Pyöräilykauden 2018 lisenssit ja Fillaripassit kannattaa hankkia hyvissä ajoin ennen ensimmäistä kilpailua tai kuntotapahtumaa. Lisenssit ja Fillaripassi ja niihin liittyvät vakuutukset ovat maksamisen jälkeen voimassa vuoden loppuun asti.

Suomen Pyöräily ry:llä on tarjolla lisenssejä kilpailijoille kuin harrastajille. Kausilisenssi on tarkoitettu ahkeraan kilpaileville pyöräilijöille. Lisäksi tarjolla on starttilisenssi, mikä vastaa kausilisenssiä, mutta on tarkoitettu ensimmäistä kauttaan kilpaileville. Tarjolla on myös kertalisenssi vuonna 2001 tai aiemmin syntyneille, jos pyöräilijä haluaa kokeilla kilpailemista tai osallistua tapahtumaan kerran tai pari. Kertalisenssi on voimassa 7 päivää ostohetkestä ja se sisältää aina vakuutuksen. Lue lisensseistä täältä.

Fillaripassi on harrastajille ja kuntoilijoille tarkoitettu tuote, joka oikeuttaa tiettyihin pyöräilyn kuntotapahtumiin osallistumiseen. Fillaripassilla ei voi osallistua kilpailuihin, joissa edellytetään lisenssiä. Fillaripassi on harrastajan turva ja se sisältää vakuutuksen. Vakuutus on voimassa kuntotapahtumissa, lajin harjoituksissa ja koulutus-, liikunta- ja valmennusleireillä.

Lisenssin oston yhteydessä voi lunastaa kattavan sporttivakuutuksen. Vuoden 2018 Sporttivakuutuksen hinnat ovat pysyneet ennallaan edellisvuoteen verrattuna. Haittakorvaus on 15 000 euroon tapahtumaa kohti. Hammaskorvauksissa ei ole enimmäiskorvausaikaa. Vakuutus on voimassa lajin kilpailuissa, harjoituksissa, leireillä, koulutustilaisuuksissa sekä niihin välittömästi liittyvillä meno- ja paluumatkoilla, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Vakuutus on kilpailutoiminnassa pakollinen. Mikäli henkilö ei halua lunastaa vakuutusta lisenssin yhteydessä, hän voi hankkia vakuutuksettoman lisenssin ja hyväksyä ehdon, ettei lisenssiin sisälly vakuutusturvaa. Tässä tapauksessa tulee olla oma muuta kautta järjestetty, vähintään lisenssivakuutusta vastaava vakuutusturva.

Tutustu lisää täällä.