Suomen Pyöräilyunioni ry:n nimi muuttuu Suomen Pyöräily ry:ksi. Uusi nimi kuvaa hyvin myös liiton uuden organisaation tahtotilaa.

– Haluamme palvella kaikkia suomalaisia pyöräilijöitä laajemmin kuin tähän asti. Työmatkapyöräilijöistä harrasteurheilijoihin ja aina huippu-urheiluun asti, kertoo toiminnanjohtaja Ville Hyvärinen.

Suomen Pyöräilyn organisaatio muuttui viime vuoden alusta ja lajiliitto lähti uudistamaan strategiaansa.

– Samanaikaisesti syntyi ajatus, että voisimme raikastaa ja selkeyttää meidän nimeä. Nyt nimi kertoo enemmän meidän tavoitteista, Hyvärinen toteaa.
– Seuraavaksi on tarkoitus luoda uusia tuotteita ja palveluita harraste- ja nuorisopyöräilyn pariin, Hyvärinen valaisee.

Suomen Pyöräily ry:ssä on 148 jäsenseuraa, joissa on noin 15 000 jäsentä. Lisenssiurheilijoita liitossa on 1500. Pyöräilyn lajeja on seitsemän: maantiepyöräily, maastopyöräily, ratapyöräily, BMX, trial, cyclocross ja para-pyöräily.  Kansallisten liikuntatutkimusten mukaan pyöräily on suosittu harrastus ja jopa 900 000 ihmistä pyöräilee.

-Haluamme edustaa ja palvella koko suomalaista pyöräilyä, ei pelkkää kilpaurheilua. Uusi nimi on yhteen kokoava ja kattaa koko monipuolisen lajin kirjon vauvasta vaariin.

Uusi osoite

Suomen Pyöräily muutti uusiin tiloihin 29. tammikuuta alkaen.
Uudet toimitilat ovat Suomen Olympiakomitean ja muiden urheilun lajiliittojen kanssa samassa rakennuksessa Helsingin Pitäjänmäessä.
Uusi osoite on Valimotie 10, 5. kerros, 00380 Helsinki.

Lisätietoja: Suomen Pyöräily ry, Ville Hyvärinen, puh. 045 2322 644