Etusivu / Yleinen / Minna Koistinen ja Kasper Borremans e-pyöräilyn MM-finaaliin Abu Dhabiin

Minna Koistinen ja Kasper Borremans e-pyöräilyn MM-finaaliin Abu Dhabiin

perjantai 20.9.2024

Hallitsevat e-pyöräilyn Suomen mestarit, Minna Koistinen ja Kasper Borremans, ovat saavuttaneet paikat Abu Dhabissa lokakuun lopussa järjestettäviin e-pyöräilyn MM-finaaleihin. He lunastivat finaalipaikkansa perjantaina 6.9. järjestetyissä MM-semifinaaleissa. Semifinaalien vahvistetut tulokset saatiin vasta noin kaksi viikkoa semifinaalien jälkeen.

Vuoden 2024 UCI e-pyöräilyn maailmanmestaruuskilpailut järjestetään MyWhoosh-alustalla, ja tämän vuoden kilpailuformaatti koostuu semifinaaleista, joihin osallistui noin 120 naista ja 120 miestä sekä finaaleista, joihin osallistuu 20 naista ja 20 miestä. Kilpailijoiden tavoitteena oli siis sijoittua 20 parhaan joukkoon, jotta he pääsisivät Abu Dhabissa livenä käytäviin MM-finaaleihin.

Suomen maajoukkueeseen kuului kolme miestä ja kaksi naista, sekä näiden lisäksi saatiin hallitsevalle suomenmestarille Kasper Borremansille villikortti semifinaaliin. Miesten sarjassa Suomea edustivat Borremansin lisäksi Tatu Koistinen, Patrik Karlström ja Sami Tuomi. Naisten sarjassa toisena edustajana kilpaili Jenny Ek. Semifinaalipaikkoja oli myös mahdollista ansaita avointen karsintojen kautta.

Semifinaalit koostuivat kahdesta kisasta, joissa kilpailijat keräsivät pisteitä eri segmenteistä. Yhteispisteiden perusteella 20 parasta kummastakin sarjasta ansaitsi paikan finaaliin. Suomen joukkue menestyi erinomaisesti maailman parhaiden e-pyöräilijöiden joukossa, ja sekä Minna että Kasper varmistivat paikkansa MM-finaalissa – Minna sijoitus semifinaaleissa oli 10:s ja Kasperin 8:s.

Minna Koistinen kommentoi, että syyskuun alussa käyty semifinaali oli tärkeä välietappi kohti MM-kilpailujen finaalia. ”Kun MyWhoosh julkaisi kilpailureitit keväällä, kisojen fyysiset vaatimukset olivat selvillä, ja olen harjoitellut niitä läpi kevään ja kesän. Kilpailen viikoittain maailman parhaiden e-pyöräilijöiden kanssa, joten heidän tasonsa on täysin selvä ja tiedän, missä oma kuntoni on suhteessa heihin. Toukokuun pitkä sairastelujakso on vaikeuttanut valmistautumista, ja viikkoa ennen semifinaaleja iskenyt koronainfektio teki jopa osallistumiseni epävarmaksi. Vielä kisapäivänä olo oli erikoinen, ja jouduin tekemään päätöksen osallistumisesta vasta alkuverryttelyn aikana. Koko edeltävä viikko meni valvoessa, sairastaessa ja heikon ruokahalun vuoksi, joten vahva kisafiilis oli kaukana. Tiesin kuitenkin, että jopa puolikuntoisena minulla on mahdollisuus sijoittua 20 parhaan joukkoon. Itse kisa meni suunnitelmien ja strategian mukaan, muutamaa pientä virhettä lukuun ottamatta. Tehot jäivät siitä, mitä ne parhaimmillaan ovat olleet, mutta ne riittivät jatkopaikkaan. Taso on todella kova, ja kuten kisassa nähtiin, kärkikahdeksikko on omalla tasollaan niin tehojen kuin pisteiden suhteen. Tavoitteenani on parantua täysin ilman jälkitauteja ja päästä tekemään kovia treenejä syys-lokakuussa, jotta voin vastata paremmin edellä olevien ajajien vetoihin. Tavoitteena on nostaa sijoitusta finaalissa.”

Kasper Borremans iloitsee siitä, että semifinaalit menivät suunnitelman mukaisesti. ”Ensimmäisessä osakilpailussa säästin voimia jättämällä alkuvedot väliin ja keskityin mäkiosuuksiin ja loppukiriin. Toisessa kisassa tarkoitukseni oli kiriä jokaisessa kirissä. Vaikka ensimmäinen kiri ei onnistunut, olin toisessa kirissä toinen ja viimeisessä neljäs, mikä toi mukavasti pisteitä. Kisa sujui mielestäni hyvin. Fiilis on hyvä kohti tulevia kisoja!” Kasperilla on meneillään tärkeä kuukausi, sillä juuri päättyneiden maantiepyöräilyn EM-kilpailujen jälkeen hänellä on edessä maantiepyöräilyn MM-kilpailut Sveitsissä ennen lokakuista e-pyöräilyn finaalia Abu Dhabissa.

Kaikki tulokset

Myös muilta suomalaiskuskeilta nähtiin semifinaaleissa vahvaa ajoa. Jenny Ekin sijoitus oli 23:s, Tatu Koistisen 35:s, Patrik Karlströmin 66:s ja Sami Tuomen 92:s.

Katso semifinaalien tulokset täältä: naiset ja miehet

Semifinaalien tallenteet löydät Youtubesta: miesten kilpailu ja naisten kilpailu.

Voit lukea lisää MM-kilpailuista täältä: uci.org